Apoteke Sarajevo
karate

Najmlađi karatisti BiH osvojili 27 medalja na Balkanskim školskim igrama

16.11.2017
SARAJEVO, 16. nov 2017

Najmlađi karatisti Bosne i Hercegovine ostvarili su odlične rezultate na Prvim otvorenim balkanskim školskim igrama (kategorija osnovne i srednje škole), održanim od 9. do 12. novembra u Novom Sadu.

U konkurenciji 428 takmičara i takmičarki iz osam zemalja nade bh. karatea ukupno su osvojili 27 medalja, od kojih osam zlatnih, 12 srebrenih i sedam bronzanih, zauzevši u ukupnom poretku drugo mjesto.

Generalni sekretar Karate saveza FBiH Admir Zukan, koji je na takmičenju u Srbiji bio vođa puta, na pres-konferenciji je kazao da su mladi bh. takmičari na najbolji način predstavili državu, svoje klubove i škole.

- Dali su svoj maksimum i pokazali da je pred njima sjajna karijera. Nadam se da će nadležne institucije prepoznati rad ovih takmičara i klubova i da će im na adekvatan način omogućiti nastupe na budućim zvaničnim takmičenjima - kazao je Zukan.

Selektor pionirske reprezentacije u katama Miralem Mandžuka izjavio je da su se naši mladi karatisti borili u 20 finala, što pokazuje koliko je ozbiljan rad naših trenera i klubova.

- Ovo je prvo ovakvo takmičenje i mi u narednom periodu za 2018. godinu planiramo u kalendar Karate saveza BiH da uvedemo što više školskih takmičenja i da na taj način motivišemo i predstavimo karate u školama, da što više djece pokaže interesovanje da se bave sportom, a posebno karateom - kazao je Mandžuka.

Najsjajnije medalje za BiH osvojili su: Ahmed Busnov (KK Mawashi, Sarajevo), Sinan Paljevac (KBV Grbavica, Sarajevo), Haris Halilović (KK Orkka, Lukavac), Milan Smiljić (KK 16-ta, Banja Luka), Safer Tarakčija (KK Travnik), Tarik Kadić (KK Zmaj, Gradačac), Sabina Ljuca (KK ILidža) i  Medina Razić (KK Vezir, Travnik).NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

paraolimpijsci
Paraolimpijski heroji: Pokrenut projekat i kampanja "Nisu mi rekli"
22.01.2018

S ciljem stvaranja boljih uvjeta za sportiste sa invaliditetom u BiH nedavno je pokrenut projekat i kampanja "Nisu mi rekli", čiji je pokretač Paraolimpijski komitet BiH sa inicijatorom Azrom Atagić-Ćatović iz Sarajeva.

du
Džumhur: Nisam odigrao kako znam, moram izvući pouke iz meča s Nadalom
19.01.2018

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur porazom od prvog igrača svijeta Rafaela Nadala završio je nastup na prvom Grand slam turniru sezone u Melbourneu.

dum
Džumhur nemoćan protiv Nadala
19.01.2018

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije uspio izboriti plasman u osminu finala Australian Opena.