Brinemo za okoliš
si

SIPA u pretresima u Mrkonjić Gradu otkrila oružje i vojnu opremu

15.11.2017
ISTOČNO SARAJEVO, 15. nov 2017

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Mrkonjić Grada pretresli pet objekata koje koriste osumnjičene osobe.

U pretresima je otkriveno i privremeno oduzeto oružje i vojna oprema, i to dvije automatske puške M70,  automatska puška M56, snajperska puška M76, tri puške M48, pištolj M57, pištolj M70, tri ručne bombe, 1000 komada municije različitog kalibra, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

SIPA je jutros na području Mrkonjić Grada i Prnjavora slobode lišila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općine Donji Vakuf tokom 1995. godine.

U toku je privođenje osoba lišenih slobode u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti u okviru predmeta se nastavljaju, saopćeno je iz SIPA-e.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Aktivirana eksplozivna naprava u sarajevskom naselju Dobrinja
21.03.2018

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Sulejmana Filipovića, općina Novi Grad Sarajevo, bačena je i aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

SBF