Apoteke Sarajevo
bolnica

U Općoj bolnici dvije akcije besplatnog pregleda pacijenata

13.11.2017
SARAJEVO, 13. nov 2017

Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" najavila je dvije akcije, za stanovništvo, besplatnog zdravstvenog pregleda.

Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa (14. novembar) za utorak, od 9 do 14 sati, planirana je akcija besplatnog pregleda šećera u krvi za sve zainteresirane građane.

- Osoblje Odjeljenja za internu medicinu Opće bolnice vršit će preglede pacijenata i davati korisne savijete o toj bolesti, kao i preporuke za njenu prevenciju - navode iz Opće bolnice.

Povodom 19. novembra, Svjetskog dana hronične opstruktivne bolesti pluća (HOPB) u srijedu, u istom terminu, građane će pregledati ljekar specijalista pneumoftiziolog (specijalista za plućne bolesti).

Jednostavnim i bezbolnim testom građani će moći izmjeriti funkciju pluća (spirometrija), a tim pregledom može se utvrditi boluju li od HOPB-a, čak i prije nego se simptomi razviju.

Iz Opće bolnice u najavi tih događaja pozivaju građane da se odazovu pozivu i kontroliraju zdravlje.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vr
Dežure domova zdravlja u Kantonu Sarajevo
29.12.2017

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, po već ustaljenom rasporedu, organizovat će dežure za vrijeme novogodišnjih praznika.

zaga
Zagađenje zraka ostavlja dugoročne posljedice naročito na hronične bolesnike
26.12.2017

Upozoravaju da su zbog aerozagađenja unutrašnjeg i vanjskog okoliša najugroženija djeca do pet godina starosti, osobe starije od 60 godina, hronični plućni i srčani bolesnici.

jem
Milion ljudi u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolere
21.12.2017

Broj osoba u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolera popeo se na milion, prenosi Reuters.