Apoteke Sarajevo
hrv

Dvije bronzane medalje za HK Bosna na prvenstvu Balkana

07.11.2017
SARAJEVO, 7. nov 2017

Hrvači sarajevske Bosne osvojili su dvije bronzane medalje na prvenstvu Balkana za juniore, koje je održano od 27. do 31. oktobra u turskoj Bursi.

Organizator takmičenja bila je Hrvačka Federacija Turske, a takmičili su se juniori iz deset balkanskih zemalja, saopćeno je iz Hrvačkog kluba Bosna.

Takmičar HK Bosna Hamza Komar je u kategoriji do 60kg osvojio treće mjesto, dok je također bronzanu medalju u kategoriji do 120kg osvojio Aldijan Memić.

U borbu za treće mjesto Harun Sukić nije uspio da ostvari pobjedu ali je pokazao veliku borbenost i talent.

Od 2. do 5. novembra u Murskoj Soboti organizovano je prvenstvo Balkana za kadete i stariji dječake. Na ovom prvenstvu učešće je uzelo 400 takmičara iz 12 zemalja regije, a takmičari HK Bosna osvojili su pet bronzanih odličja.

U kategoriji dječaka bronzane medalje su osvojili Ismet Agić, Eldar Memić u grčko-rimskom stilu i Nikica Vujičić u slobodnom stilu. U kategoriji kadeta medalje su osvojili Husein Gegić i Agron Sadikaj.

Iz Hrvačkog kuba Bosna napominju da su takmičenja finansirali roditelji spomenutih hrvača, koje je, kako su ustvrdili u saopćenju, Hrvački savez BiH "iznevjerio kao i mnogo puta do sada".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dd
Džumhur u 2. kolu Australian Opena
15.01.2018

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u 2. kolo Australian opena u Melbournu.

cro
U Hrvatskoj počinje EP za rukometaše, večeras derbi Hrvatska - Srbija
12.01.2018

Susretima između Švedske i Islanda te Bjelorusije i Austrije danas počinje 13. evropsko prvenstvo za rukometaše, koje se održava u Hrvatskoj.

dum
Australian Open - Džumhur protiv Lorenzija u prvom kolu
11.01.2018

Australian Open se igra od 15. do 28. januara.