Apoteke Sarajevo
krim

'Krimolovci' u oktobru: Zaprimljeno 348 poziva i deset korisnih informacija

01.11.2017


SARAJEVO, 1. nov 2017

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u oktobru 2017. godine registrovali su 348 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci". Od građana je zaprimljeno deset korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopćeno je iz SIPA-e.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela, zaprimljene su 82 prijave, od čega 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na privredni kriminal i ostala krivična djela. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 25 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po 11 je postupala i SIPA.

U saopćenju se navodi da je u izvještajnom periodu, od nadležnih policijskih i drugih organa, pristiglo 27 povratnih koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 72 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" 080 020 505 – saopćeno je iz SIPA-e.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.