Apoteke Sarajevo
po

Zatraženo određivanje mjere pritvora za jedanaest uhapšenih u akciji 'Mreža I'

31.10.2017
ZENICA, 31. okt 2017

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zatražilo je određivanje mjere pritvora za jedanaest osoba koje su jučer lišene slobode tokom realizacije istražnih aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva ''Mreža I''.

Akciju je provela Uprava policije MUP-a ZDK u saradnji sa ovim Kantonalnim tužilaštvom kada su izvršeni pretresi na 21 lokaciji na području Zenice, dok su u isto vrijeme vršeni pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jedna na području općine Travnik i jedna na području Kaknja.

Pretresima osamnaest osoba je zatečeno na lokacijama, stavljeno pod kontrolu i uhapšeno, a nakon što su navedene osobe predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva i ispitane od tužitelja, nadležnom sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za jedanaest osoba, iz razloga propisanih Zakonom o krivičnom postupku FBiH, zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.