Apoteke Sarajevo
pol

Tokom aktivnosti u policijskoj akciji "Mreža I" uhapšeno 18 osoba

30.10.2017
ZENICA, 30.okt 2017

U velikoj policijskoj akciji "Mreža I", koju u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona provodi Uprava policije MUP-a ZDK i mješoviti policijski timovi Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, a koja je poduzeta zbog lišenja slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koja se sumnjiče za izvršenje više krivičnih djela u vezi sa zloupotrebama opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja na području grada Zenice, Sarajeva, Travnika i Kaknja od jutros su pretresene 24 lokacije.

U okviru današnje akcije "MREŽA I" i tokom navedenih pretresa u četiri grada Federacije BiH u Zenici je slobode lišno 16 osumnjičenih osoba, a na području Sarajeva i Kaknja po jedna osumnjičena osoba.

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količine opojnih sredstava, oružja, novca i drugih predmeta. Istražne radnje vezane za navedene aktivnosti su u toku i nakon saslušanja svih privedenih osoba i dokumentiranja svih aktivnosti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu bit će proslijeđeni izvještaji i osumnjičene osobe predate na daljnji zakonski postupak, saopćeno je Feni iz Odjela za informiranje MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Provedene policijske aktivnosti su nastavak opsežne policijske akcije kodnog naziva "MREŽA", koja je prošle godine provedena od Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona. Tada je na području ZDK izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba lišen je slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz više vrsta krivičnih djela, prevashodno u vezi s opojnim sredstvima.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.