Apoteke Sarajevo
pol

Policijska akcija 'Mreža I' na području Zenice, Sarajeva, Travnika i Kaknja

30.10.2017
ZENICA, 30. okt 2017

Mješoviti policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona od ranih jutarnjih sati sudjeluju u opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Mreža I".

Pripadnici zeničke policije istovremeno su započeli pretrese na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice, dok se u isto vrijeme vrše pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jednoj na području općine Travnik te jednoj lokaciji u Kaknju.

Radi se o velikoj policijskoj akciji koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK-a, a usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje organizovane grupe koja se sumnjiči za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

-Ova akcija predstavlja nastavak akcije 'Mreža', koja je provedena u maju 2016. godine u okviru koje je tada izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela - kaže policijski portaparol Aldina Ahmić.

Sve aktivnosti u okviru akcije "Mreža I" poduzimaju se u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a ostvarena je i odlična saradnja s Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, te Ministarstvima unutrašnjih poslova Srednjobosanskog i Kantona Sarajevo.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.