Apoteke Sarajevo
agrokomerc (foto preuzet od  indikator.ba)

Predstečajni postupak u Agrokomercu

24.10.2017
Sarajevo, 24. oktobra 2017. godine

(s.r.)

Agrokomerc je krajem devedesetih godina prošlog vijeka bio zreo za stečaj, tvrdi stečajni upravnik Šefik Smlatić koji po nalogu Opštinskog suda u Bihaću u tom preduzeću vodi predstečajni postupak. 

"Krajem mjeseca ističe rok od mjesec dana u kom sam trebao podnijeti preliminarni izvještaj, ali sam zamolio da mi daju dodatnih 15-ak dana jer je to veoma obiman posao. Tamo nije urađeno ništa na konsolidaciji za koju bi trebao novac koji ni MMF ne može  obezbjediti. Tamo su prodati proizvodni pogoni koje nikako nisu smjeli biti prodati i sada su kupci tamo uspostavili svoju proizvodnju, a oni tvrde da je to Agrokomercov napredak. To je samo jedan od problema", kaže Smlatić koji nema dileme oko toga da će  predložiti pokretanje stečajnog postupka.
"Tamo imate cijeli konglomerat ekonomskim i pravnih instituta i to će biti veoma složen posao", kaže Smlatić.

Agrokomerc samo za poreze i doprinose duguje više od 40 miliona KM, ima dug prema Razvojnoj banci FBiH  i nizu drugih pravnih subjekata, a ukupna dugovanja nisu utvrđena, odnosno Smlatić kaže da je teško govoriti o konačnom iznosu dugovanja. 

Vlada FBiH je danas razmatrala Informaciju povodom Rješenja Opštinskog suda u Bihaću o imenovanju privremenog stečajnog upravnika u velikokladuškom Agrokomercu koji je inače podnio žalbu na sudsko rješenje o pokretanju predstečajnog postupka. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vatr
U Mostaru gorjela 'škoda octavia'; kladionice i dalje na meti razbojnika
22.01.2018

Na lice mjesta izašli su pripadnici Vatrogasne jedinice i policije te je lice mjesta obezbjeđeno radi obavljanja uviđajnih radnji.

sda
SDA: SDP i DF nisu opozicija SDA već interesima penzionera i boraca
22.01.2018

Socijaldemokratskoj partiji BiH i Demokratskoj fronti očigledno ne odgovara stabilnost u Federaciji BiH već svojim potezima uporno prizivaju haos i anarhiju, ocijenila je danas Stranka demokratske akcije (SDA).

umj
U BiH do kraja dana pretežno sunčano
22.01.2018

U istočnim, jugoistočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme.