Apoteke Sarajevo
milj

U četvrtak obilazak radova na uređenju i čišćenju zidova korita rijeke Miljacke

04.10.2017

Općina Stari Grad Sarajevo realizovala je projekat čišćenja zidova korita rijeke Miljacke, na dijelu od Drvenije do brane Bentbaša, ukupne dužine 2.200 metara (lijeva i desna strana). Radovi su počeli u julu ove godine, kada je Opštinski štab civilne zaštite, usljed izraslog rastinja i šiblja u koritu rijeke, te pojave zmija i glodara, donio odluku o poduzimanju hitnih mjera. Radovi su završeni ove sedmice.

U četvrtak, 05.oktobra, 2017. godine, u 11,00 sati načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić, predstavnici Službe civilne zaštite Općine Stari Grad i članovi Opštinskog štaba civilne zaštite obići će teren i pregledati izvedene radove.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zagad
Osam škola iz oba entiteta realizuju projekt 'Dobre vodne komšije'
01.08.2017

Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle počeo je implementaciju osamnaestomjesečnog projekta pod nazivom “Dobre vodne komšije II“, koji finansijski podržava fondacija "Robert Bosch Stiftung GmbH" iz Njemačke.

star
Jezero Starača dobilo novih 120 metara obale
31.07.2017

Udruženje građana ''Bistro!'' uz pomoć UNDP-a nastavilo je radove na uređenju ovog jezera, čišćenju, produbljenju i uklanjanju rastinja koje je prekrivalo obalu i stazu za takmičenje.

fna
Ekolozi - Upoznajmo rijeke i jezera Sutjeske da bismo ih bolje očuvali
31.07.2017

Na Tjentištu su postavljene tri nove informativne table o hidrografiji Nacionalnog parka Sutjeska, živom svijetu, prijetnjama i značaju očuvanja voda.