Apoteke Sarajevo
milj

U toku čišćenje i uređenje 700 metara korita Miljacke

25.09.2017
SARAJEVO, 25. sep 2017

Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je s realizacijom projekta čišćenja i uređenja vodotoka rijeka i potoka, radi smanjenja mogućnosti i nastajanja štetnih posljedica od poplava. 

U toku je čišćenje i uređenje korita Miljacke, koje cijelom dužinom graniči s općinom Ilidža, od tržnog centra Wisa do mosta kod stočne pijace na Stupu.

Radovi se izvode s obje strane korita rijeke u dužini od 700 metara, gdje je vodotok više godina vrlo zapušten i zarastao. Za ove radove iz općinskog budžeta izdvojeno je 80.000 konvertibilnih maraka.

U saradnji sa Agencijom za vodno područje rijeke Save Općina je ove godine u cilju provođenja preventivnih mjera zaštite ljudi i materijalnih dobara od poplava, očistila i uredila gotovo cijeli vodotok Bosne na svom području. Uređeno je oko tri kilometra riječnog korita, od petlje Sarajevske zaobilaznice u Bojniku do mosta u Rječici.

U narednom periodu radit će se trajna regulacija 200 metara vodotoka Bosne, kod stočne pijace na Stupu, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.