Lutrija BiH
ur

Urgan opustošio Portoriko

22.09.2017
SAN JUAN, 22. sep 2017

Uragan Maria obrušio se na popularna ljetovališta na otocima Turks i Caicos te na Bahame, a nakon što je opustošio Portoriko i Karibe, ostavljajući velike štete za sobom i stanovništvo bez struje, javlja CNN.

Uragan je i dalje treće kategorije  sa vjetrovima preko 170 kilometara na sat, navodi američki centar za uragana. Za samo 24 sata na Portoriko je palo skoro 70 centimetara kiše, a veliki broj stanovnika neće imati električnu energiju mjesecima. Uragan je donio i velike poplave. Oštetio je hiljade domova, a vjetar je čupao drveće.

Stanje je teško i u Dominikanskoj Republici gdje uragan jenjava, ali se opasnost očekuje od velikih talasa i podizanja nivoa mora.

Urgan Maria će na istočnu obalu SAD stići početkom naredne sedmice, predviđaju prognostičari.  

Američki predsjednik Donald Trump je rekao da će posjetiti Portoriko. Guverner Ricardo Rosselló je istaknuo da je uragan Maria uništio otok, te nanio najveće štete u posljednjem stoljeću.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ha
Hamnei: Iran će "suziti" nuklearni sporazum ako ga napusti SAD
18.10.2017

- Evropa mora ustati protiv praktičnih mjera Amerike. Ako Trump napusti sporazum, Iran će ga suziti - kazao je.

kat
Španski poslanici protestuju zbog hapšenja secesionističkih čelnika
18.10.2017

Današnji protesti u Madridu trajali su petnaestak minuta prije nego što su poslanici poslušali upozorenje da krše parlamentarni red i sjeli su na svoja mjesta.

x
Počeo kongres Komunističke partije Kine, Xi obećao izgradnju "moderne zemlje"
18.10.2017

Kineski čelnik je izložio svoju viziju govoreći pred više od 2.000 delegata u pekinškoj Velikoj dvorani naroda, među kojima je i 91-godišnji bivši predsjednik Jiang Zemin.