Apoteke Sarajevo
ur

Urgan opustošio Portoriko

22.09.2017
SAN JUAN, 22. sep 2017

Uragan Maria obrušio se na popularna ljetovališta na otocima Turks i Caicos te na Bahame, a nakon što je opustošio Portoriko i Karibe, ostavljajući velike štete za sobom i stanovništvo bez struje, javlja CNN.

Uragan je i dalje treće kategorije  sa vjetrovima preko 170 kilometara na sat, navodi američki centar za uragana. Za samo 24 sata na Portoriko je palo skoro 70 centimetara kiše, a veliki broj stanovnika neće imati električnu energiju mjesecima. Uragan je donio i velike poplave. Oštetio je hiljade domova, a vjetar je čupao drveće.

Stanje je teško i u Dominikanskoj Republici gdje uragan jenjava, ali se opasnost očekuje od velikih talasa i podizanja nivoa mora.

Urgan Maria će na istočnu obalu SAD stići početkom naredne sedmice, predviđaju prognostičari.  

Američki predsjednik Donald Trump je rekao da će posjetiti Portoriko. Guverner Ricardo Rosselló je istaknuo da je uragan Maria uništio otok, te nanio najveće štete u posljednjem stoljeću.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

eu
Čelnici zemalja EU danas će odobriti početak druge faze pregovora o Brexitu
15.12.2017

Druga faza pregovora o Brexitu bit će znatno teža od ionako teške prve faze, izjavio je u petak predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

inter
Ogorčenje zbog američke odluke o ubrzavanju ili usporavanju internet stranica
15.12.2017

rus
Ruski parlament zakazao predsjedničke izbore za 18. mart
15.12.2017

Gornji dom ruskog parlamenta u petak je izglasao da 18. marta naredne godine budu održani predsjednički izbori.