Apoteke Sarajevo
ir

Odobren projekt IRENE u svrhu zaštite i očivanja okolišta

21.09.2017


ZADAR/MOSTAR, 21.sep 2017

U sklopu prvoga poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. - 2020. odobren je projekt IRENE čija provedba počinje od 1. srpnja 2017. i traje do 31. prosinca 2019. godine.

U povodu početka provedbe tog projekta, 19. rujna u Zadru održana je konferencija na kojoj su sudjelovali predstavnici partnerskih institucija koji su izrazili zadovoljstvo partnerstvom tri susjedne države u poticanju obnovljivih izvora energije, priopćeno je iz REDAH-a.

Od bh. predstavnika u projektu su sudjelovali direktor REDAH-a Ivan Jurilj i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić.

Svrha projekta IRENE je zaštita i očuvanje okoliša i poticanje održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima kroz zajednički razvoj i umrežavanje lokalnih sustava upravljanja energijom u CBA za poticanje energetske učinkovitosti i korištenja sustava obnovljivih izvora energije u javnom sektoru.

Projektom je planirano ulaganje u infrastrukturu u vidu 11 svjetlosnih sustava i jednog solarnog sustava na lokacijama u Zadru, Mostaru, Tivatu, Neumu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinjama, Vinjercu, Gajinama, Galovcu, Privlaci i Jablanici.

Dodanu prekograničnu vrijednost ovog projekta predstavlja razvoj zajedničke baze podataka projekata i omogućavanje razvoja novih inicijativa.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,91 milijun eura, od čega 1,62 milijuna predstavlja programsko sufinanciranje.

Osim REDAH-a, partner na ovom projektu iz BiH je i Grad Mostar, dok su ostali partneri Zadarska županija iz Hrvatske, Eko centar DELFIN i Općina Tivat iz Crne Gore, a vodeći partner Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.