Apoteke Sarajevo
dj

Ministrica Đapo primila u posjet izaslanstvo HNV-a

21.09.2017
SARAJEVO, 21. sep 2017

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je u srijedu u službeni posjet izaslanstvo Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) BiH predvođenu Marinkom Pejićem.

U izaslanstvu su bili još i čelnik partnerskog udruženja "Facultas za prosperitet mladih" Željko Gudelj i član Asocijacije neovisnih intelektualaca "KRUG 99" Marijo Pejić, priopćeno je iz HNV-a.

Tijekom sastanka razgovaralo se o položaju i perspektivama hrvatskog naroda s osvrtom na kulturu, tradiciju, umjetnost, jezik i identitet Hrvata u BiH, a kao segment kulturnog turizma u BiH.

Također, razmatrane su mogućnosti suradnje HNV-a s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, vezano za projekte HNV-a BiH i partnerskih nevladinih organizacija u oblasti turizma i zaštite okoliša, te uopće razvojne perspektive kreativnog turizma u našoj zemlji.

Naglašeno je da Bosna i Hercegovina ima ogromne turističke potencijale u različitim oblastima za kojima postoji interes diljem svijeta, ali da nisu dovoljno iskorišteni.

Ministrica Đapo dala je potporu idejama afirmacije, posebno kulturnih i povijesnih potencijala BiH, kao dijela kulturnog blaga naše zemlje, te izrazila spremnost da se na ovim idejama i prezentiranim projektima radi i u budućnosti, navodi se u priopćenju.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.