Okoliš
maraton

11. COCA-COLA SARAJEVO POLUMARATON: Rekordnih 3000 učesnika i učesnica iz 30 zemalja

17.09.2017

 Mađar Tamas Nagy (1:12:04) i predstavnica Bosne i Hercegovine, Lucia Kimani, (1:32:38) pobjednici su 11. Coca-cola Sarajevo polumaratona. Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je bh. takmičarima Vinku Slišiću, (1:16:58) i Slaviši Buniću (1:17:71), dok su Jelena Kosić iz BiH (1:33:16) i Aleksandra Marinkov (1:33:32) iz Srbije drugo, odnosno trećeplasirane. Stefan Ćurković pobjednik je Novo Nordisk Fun Run trke od 4 kilometra, dok je u ženskoj konkurenciji pobjednica Alma Hrnjić. Više od 3000 učesnika iz 30 zemalja je uz polumaratonsku utrku učestvovalo i u G-Drive štefetnom polumaratonu, Novo Nordisk Fun Run utrci te Zmajzi Kid's Run utrci dok je uz posebnu podršku američke vlade organizovana i utrka Run with me za osobe sa invaliditetom. 

- Sarajevski polumaraton izrastao je u sjajnu priču kojom smo ne samo potakli mnoge da vode zdrav život, nego smo naš grad postavili na sportsku mapu trkača i trkačica iz cijelog svijeta, a svi naši učesnici i učesnice svojim su kotizacijama postali dio naših humanitarnih aktivnosti zbog čega smo posebno sretni i zadovoljni-  istakao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon te zahvalio svima koji su učešćem i podrškom omogućili organizaciju ovako zahtjevnog događaja. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jutros je dao znak za start 11. jubilarnog Sarajevskog polumaratona, te se također priključio takmičarkama i takmičarima iz cijelog svijeta. Na ovaj način je i simbolično ali i praktično Grad Sarajevo kao domaćin i suorganizator ove međunarodne manifestacije potvrdio kontinuiranu podršku ovom događaju.

- Ponosimo se činjenicom da smo zajedničkim djelovanjem kako našeg udruženja i volontera, tako i sponzora, te institucija vlasti pokazali da je moguće napraviti događaj koji ima brojne pozitivne efekte kako za učesnike i učesnice koji se bave sportom tako i za ekonomiju i turizam našeg grada i države. Zbog toga se još jednom svima zahvaljujemo na podršci i vjerujemo da će 12. polumaraton biti još bolji i masovniji- poručio je Mujanović.

Zvanični rezultati svih utrka bit će objavljeni na www.sarajevomarathon.ba , a atmosferu sa ovog događaja možete pogledati OVDJE.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ju
Judo - Blizu 300 učesnika iz 17 država na Evropskom juniorskom kupu u Sarajevu
23.03.2018

Judo savez Bosne i Hercegovine (JSBiH) 24. i 25. marta u dvorani KSC Ilidža prvi put u Sarajevu organizuje "Evropski kup" za juniore.

ham
Hamilton najbrži na slobodnim treninzima pred utrku na VN Australije
23.03.2018

Svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) bio je najbrži na slobodnim treninzima uoči nedjeljne uvodne utrke sezone za Veliku nagradu Australije u Melbourneu.

for
Startuje nova sezone Formule 1
23.03.2018

Utrkom za Veliku nagradu Australije na stazi Albert Park u Melbourneu u nedjelju startuje 69. sezona Svjetskog prvenstva Formule 1.

SBF