Apoteke Sarajevo
maraton

11. COCA-COLA SARAJEVO POLUMARATON: Rekordnih 3000 učesnika i učesnica iz 30 zemalja

17.09.2017

 Mađar Tamas Nagy (1:12:04) i predstavnica Bosne i Hercegovine, Lucia Kimani, (1:32:38) pobjednici su 11. Coca-cola Sarajevo polumaratona. Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je bh. takmičarima Vinku Slišiću, (1:16:58) i Slaviši Buniću (1:17:71), dok su Jelena Kosić iz BiH (1:33:16) i Aleksandra Marinkov (1:33:32) iz Srbije drugo, odnosno trećeplasirane. Stefan Ćurković pobjednik je Novo Nordisk Fun Run trke od 4 kilometra, dok je u ženskoj konkurenciji pobjednica Alma Hrnjić. Više od 3000 učesnika iz 30 zemalja je uz polumaratonsku utrku učestvovalo i u G-Drive štefetnom polumaratonu, Novo Nordisk Fun Run utrci te Zmajzi Kid's Run utrci dok je uz posebnu podršku američke vlade organizovana i utrka Run with me za osobe sa invaliditetom. 

- Sarajevski polumaraton izrastao je u sjajnu priču kojom smo ne samo potakli mnoge da vode zdrav život, nego smo naš grad postavili na sportsku mapu trkača i trkačica iz cijelog svijeta, a svi naši učesnici i učesnice svojim su kotizacijama postali dio naših humanitarnih aktivnosti zbog čega smo posebno sretni i zadovoljni-  istakao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon te zahvalio svima koji su učešćem i podrškom omogućili organizaciju ovako zahtjevnog događaja. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jutros je dao znak za start 11. jubilarnog Sarajevskog polumaratona, te se također priključio takmičarkama i takmičarima iz cijelog svijeta. Na ovaj način je i simbolično ali i praktično Grad Sarajevo kao domaćin i suorganizator ove međunarodne manifestacije potvrdio kontinuiranu podršku ovom događaju.

- Ponosimo se činjenicom da smo zajedničkim djelovanjem kako našeg udruženja i volontera, tako i sponzora, te institucija vlasti pokazali da je moguće napraviti događaj koji ima brojne pozitivne efekte kako za učesnike i učesnice koji se bave sportom tako i za ekonomiju i turizam našeg grada i države. Zbog toga se još jednom svima zahvaljujemo na podršci i vjerujemo da će 12. polumaraton biti još bolji i masovniji- poručio je Mujanović.

Zvanični rezultati svih utrka bit će objavljeni na www.sarajevomarathon.ba , a atmosferu sa ovog događaja možete pogledati OVDJE.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

par
U obračunu navijača Partizana sudjelovali Hrvati, Bugari, Rusi i Grci
15.12.2017

U žestokom navijačkom obračunu na utakmici Partizan - Crvena zvezda u srijedu u Beogradu sudjelovala su najmanje šestorica Hrvata, kao i Bugari, Rusi i Grci.

dam
Džumhur: Bitno da narednu sezonu počnem dobro
13.12.2017

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sinoć je proglašen za najboljeg sportaša BiH u izboru "Ne­za­vi­snih no­vi­na" i Ra­dio-te­le­vi­zi­je BiH.

sp
Večeras izbor sportiste godine u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT-a
12.12.2017

Izbor sportiste godine u Bosni i Hercegovini, 17. po redu, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH bit će održan večeras u Sarajevu.