Lutrija BiH
maraton

11. COCA-COLA SARAJEVO POLUMARATON: Rekordnih 3000 učesnika i učesnica iz 30 zemalja

17.09.2017

 Mađar Tamas Nagy (1:12:04) i predstavnica Bosne i Hercegovine, Lucia Kimani, (1:32:38) pobjednici su 11. Coca-cola Sarajevo polumaratona. Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je bh. takmičarima Vinku Slišiću, (1:16:58) i Slaviši Buniću (1:17:71), dok su Jelena Kosić iz BiH (1:33:16) i Aleksandra Marinkov (1:33:32) iz Srbije drugo, odnosno trećeplasirane. Stefan Ćurković pobjednik je Novo Nordisk Fun Run trke od 4 kilometra, dok je u ženskoj konkurenciji pobjednica Alma Hrnjić. Više od 3000 učesnika iz 30 zemalja je uz polumaratonsku utrku učestvovalo i u G-Drive štefetnom polumaratonu, Novo Nordisk Fun Run utrci te Zmajzi Kid's Run utrci dok je uz posebnu podršku američke vlade organizovana i utrka Run with me za osobe sa invaliditetom. 

- Sarajevski polumaraton izrastao je u sjajnu priču kojom smo ne samo potakli mnoge da vode zdrav život, nego smo naš grad postavili na sportsku mapu trkača i trkačica iz cijelog svijeta, a svi naši učesnici i učesnice svojim su kotizacijama postali dio naših humanitarnih aktivnosti zbog čega smo posebno sretni i zadovoljni-  istakao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon te zahvalio svima koji su učešćem i podrškom omogućili organizaciju ovako zahtjevnog događaja. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jutros je dao znak za start 11. jubilarnog Sarajevskog polumaratona, te se također priključio takmičarkama i takmičarima iz cijelog svijeta. Na ovaj način je i simbolično ali i praktično Grad Sarajevo kao domaćin i suorganizator ove međunarodne manifestacije potvrdio kontinuiranu podršku ovom događaju.

- Ponosimo se činjenicom da smo zajedničkim djelovanjem kako našeg udruženja i volontera, tako i sponzora, te institucija vlasti pokazali da je moguće napraviti događaj koji ima brojne pozitivne efekte kako za učesnike i učesnice koji se bave sportom tako i za ekonomiju i turizam našeg grada i države. Zbog toga se još jednom svima zahvaljujemo na podršci i vjerujemo da će 12. polumaraton biti još bolji i masovniji- poručio je Mujanović.

Zvanični rezultati svih utrka bit će objavljeni na www.sarajevomarathon.ba , a atmosferu sa ovog događaja možete pogledati OVDJE.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kr
Džumhur protiv Bhambrija za četvrtfinale turnira u Moskvi, na terenu i Bašić
18.10.2017

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas igra meč drugog kola ATP turnira Kremlin Cup u Moskvi.

33
Konaković: Milion KM za obnovu stadiona 'Asim Ferhatović Hase' i 'Grbavica'
17.10.2017

Nakon obilaska stadiona, Konaković je rekao da je potrebno izdvojiti oko milion konvertibilnih maraka da bi stadion ispunio standarde za odigravanje međunarodnih utakmica.

lt
Lejla Tanović 74. biciklistkinja svijeta
17.10.2017

Takmičarka profesionalnog SMF tima jedina je iz BiH plasirana među 100 najboljih biciklistkinja svijeta.