Raiffeisen
tuzla

Tuzli potrebno još smještajnih kapaciteta u turizmu

13.09.2017

SARAJEVO, 13. sep 2017

Tuzli je potrebno još smještajnih kapaciteta da bi se turisti zadržavali u tom gradu, poručeno je sa savjetovanja o temi ''Razvoj smještajnih turističkih kapaciteta na području Tuzle'' koje je organizirala Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti tog grada.

- Nedostaje nam smještajnih kapaciteta. To je prepoznato kao jedna od stvari koje bi trebali unaprijediti - kazao je rukovodilac Službe Vedran Lakić.

Istakao je da su savjetovanja prilika da se vidi zainteresiranost građana za iznajmljivanje privatnih prostora, sa kakvim problemima se susreću i šta Gradska uprava može učiniti da ta ponuda bude kvalitetnija i veća.

Savjetovanju se odazvao veliki broj građana i poslovnih subjekata koji su zainteresirani za registraciju i razvoj smještajnih turističkih kapaciteta, te građani koji imaju višak stambenog prostora, a željeli bi se baviti turizmom, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzle.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tur
Samit o saradnji u turizmu između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope
24.11.2017

U okviru Samita, predviđeni su ministarski okrugli sto i panel diskusija o temi "Turistička ponuda zemalja centralne i istočne Evrope u službi kineskih turista"

zv
Postoji prostor za unapređenje ekonomske i turističke saradnje BiH i NR Kine
23.11.2017

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu zamjenika ministra turizma NR Kine Du Jianga.

var
Predstavljanje turističke ponude Hercegovine na sajmu turizma u Poljskoj
23.11.2017

Sajam, koji okuplja preko 500 izlagača iz 60 zemalja svijeta, trajat će od 23. do 25. novembra.