Race for Cure
tuzla

Tuzli potrebno još smještajnih kapaciteta u turizmu

13.09.2017

SARAJEVO, 13. sep 2017

Tuzli je potrebno još smještajnih kapaciteta da bi se turisti zadržavali u tom gradu, poručeno je sa savjetovanja o temi ''Razvoj smještajnih turističkih kapaciteta na području Tuzle'' koje je organizirala Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti tog grada.

- Nedostaje nam smještajnih kapaciteta. To je prepoznato kao jedna od stvari koje bi trebali unaprijediti - kazao je rukovodilac Službe Vedran Lakić.

Istakao je da su savjetovanja prilika da se vidi zainteresiranost građana za iznajmljivanje privatnih prostora, sa kakvim problemima se susreću i šta Gradska uprava može učiniti da ta ponuda bude kvalitetnija i veća.

Savjetovanju se odazvao veliki broj građana i poslovnih subjekata koji su zainteresirani za registraciju i razvoj smještajnih turističkih kapaciteta, te građani koji imaju višak stambenog prostora, a željeli bi se baviti turizmom, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzle.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dj
Đapo: Planinarskom savezu FBiH omogućit ćemo izgradnju bivaka za posjetitelje
20.09.2017

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je potpisala ugovor o sufinansiranju projekta „BH Bivak“, koji je jedan od četiriju projekta od značaja za turistički razvoj Federacije BiH.

solin
Solin, Mostar i Podgorica zajedno u projektu 'RiTour'
20.09.2017

Nakon završetka projekta očekujemo oko 200 tisuća posjetitelja u Solinu, Mostaru i Podgorici.

eko
Sajam Ekobis - Turizam pokretač razvoja i investicija
15.09.2017

Ono što najviše privlači turiste jesu ljepote Une, Sane, Dabra, Krušnice, Klokota, Unca i Korane pa sve do bogatstva šuma, termomineralnih izvora te mnogobrojnih tradicionalnih jela.