Brinemo za okoliš
tuzla

Tuzli potrebno još smještajnih kapaciteta u turizmu

13.09.2017

SARAJEVO, 13. sep 2017

Tuzli je potrebno još smještajnih kapaciteta da bi se turisti zadržavali u tom gradu, poručeno je sa savjetovanja o temi ''Razvoj smještajnih turističkih kapaciteta na području Tuzle'' koje je organizirala Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti tog grada.

- Nedostaje nam smještajnih kapaciteta. To je prepoznato kao jedna od stvari koje bi trebali unaprijediti - kazao je rukovodilac Službe Vedran Lakić.

Istakao je da su savjetovanja prilika da se vidi zainteresiranost građana za iznajmljivanje privatnih prostora, sa kakvim problemima se susreću i šta Gradska uprava može učiniti da ta ponuda bude kvalitetnija i veća.

Savjetovanju se odazvao veliki broj građana i poslovnih subjekata koji su zainteresirani za registraciju i razvoj smještajnih turističkih kapaciteta, te građani koji imaju višak stambenog prostora, a željeli bi se baviti turizmom, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzle.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

gg
Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici
22.02.2018

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.

jah
Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini
21.02.2018

Prema riječima izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“ Ive Ivkić, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

SBF