Lutrija BiH
doha

Katarski ministar vanjskih poslova i Erdogan razgovarali o jačanju odnosa

13.09.2017
DOHA, 13. sep 2017

Ministar vanjskih poslova Katara šeik Mohamed bin Abdulrahman al-Thani u utorak se sastao s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Ankari, saopćila je u srijedu katarska državna novinska agencija (QNA).

Tokom sastanka se razgovaralo o bilateralnim odnosima, načinima njihovog jačanja i razvijanja, kao i temama od zajedničkog interesa, kazali su iz QNA, prenosi Xinhua.

Katar i Turska su se od početka krize zbližili, nakon što je Turska otvorila novu kopnenu rutu za Katar preko Irana i počela prevoziti robu, uključujući hranu, u tu zemlju.

U julu je Turska Kataru poslala svoju 25-članu artiljerijsku jedinicu, pored 150 vojnika koji su već stacionirani u toj zemlji.

U augustu su Turska i Katar izveli zajedničku vojnu vježbu pod nazivom "Čelični štit", koja je uključivala edukaciju zapovjednika kako procijeniti i kontrolirati situaciju na terenu, te jačanje koordinacije između dvije strane.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

papa 2
Povjesni susret (VIDEO): Sastali se papa Franjo i generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta
21.09.2017

Povijesni susret između poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje i nj.e. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta, dr. Muhameda bin Abdulkerima El-Isa desio se danas u Vatikanu

mi
Sedam migranata nakon potpnuća čamca preživjelo tri dana u moru, 100 nestalih
21.09.2017

Više od 100 imigranata se smatra nestalima nakon što je potonuo čamac na obali Libije, saopćila je mornarica, javlja AFP.

lo
Policija uhapsila šestog osumnjičenog za napad u londonskom metrou
21.09.2017

Tinejdžer je uhapšen u raciji oko ponoći na jugu Londona.