Raiffeisen
doha

Katarski ministar vanjskih poslova i Erdogan razgovarali o jačanju odnosa

13.09.2017
DOHA, 13. sep 2017

Ministar vanjskih poslova Katara šeik Mohamed bin Abdulrahman al-Thani u utorak se sastao s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Ankari, saopćila je u srijedu katarska državna novinska agencija (QNA).

Tokom sastanka se razgovaralo o bilateralnim odnosima, načinima njihovog jačanja i razvijanja, kao i temama od zajedničkog interesa, kazali su iz QNA, prenosi Xinhua.

Katar i Turska su se od početka krize zbližili, nakon što je Turska otvorila novu kopnenu rutu za Katar preko Irana i počela prevoziti robu, uključujući hranu, u tu zemlju.

U julu je Turska Kataru poslala svoju 25-članu artiljerijsku jedinicu, pored 150 vojnika koji su već stacionirani u toj zemlji.

U augustu su Turska i Katar izveli zajedničku vojnu vježbu pod nazivom "Čelični štit", koja je uključivala edukaciju zapovjednika kako procijeniti i kontrolirati situaciju na terenu, te jačanje koordinacije između dvije strane.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ta
Zrakoplov Turkish Airlinesa prinudno sletio u Beograd, pilotu pozlilo
24.11.2017

Zrakoplov kompanije Turkish Airlines, koji je letio na liniji Istanbul-Frankfurt, prinudno je u petak oko 11 sati sletio u beogradsku zračnu luku "Nikola Tesla" jer je kapetanu pozlio, priopćila je uprava aerodroma.

rabita
Predsjednik Gvineje u Parizu organizirao prijem za Generalnog sekretara Rabita-e
24.11.2017

Uvaženi predsjednik Gvineje - Konakri (Conakry) prof. Alfakonde (Alpha Condé) je upriličio prijem za nj.e. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta (Rabita) , dr. Šejhu Muhammedu Al-Isa u mjestu njegova boravka - francuskoj prijestolnici Parizu

22
Američki borbeni avioni F-22 sudjeluju u manevrima s južnokorejskom vojskom
24.11.2017

Sjedinjene Države će poslati borbene avione F-22 "Raptor" u Južnu Koreju radi sudjelovanja u manevrima s južnokorejskom vojskom, izvještavaju južnokorejski mediji.