Raiffeisen
farma

"FARMA dan" u Ambasadi Švedske u Sarajevu

13.09.2017
SARAJEVO, 13. sep 2017

Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini sutra će biti domaćin dana FARMA projekta. 

Ambasada Švedske u BiH, zajedno sa USAID-om, finansira provedbu FARMA II projekta - vrijednog 13,5 miliona eura, koji je započet u januaru 2016. godine i trajat će do januara 2021. godine.

Kako je najavljeno, cilj događaja je da se predstave dosadašnji rezultati i naglase neki od ključnih uspjeha u prve dvije godine provođenja projekta.

Do danas, FARMA II projekt pomogao je više od 300 poljoprivrednih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine, a 77 organizacija dobilo je podršku kroz grant sredstva, u ukupnoj vrijednosti od 4,1 miliona KM.

Očekuje se prisustvo 15 poljoprivrednih organizacija iz sektora mljekarstva, peradarstva, proizvodnje voća i povrća, proizvodnje meda, te uzgoja i prerade ljekobilja. Oni će predstaviti svoje proizvode i informisati goste o ključnim rezultatima podrške projekta.

Projekt USAID/Sweden FARMA II je treća generacija projekata USAID-a i Vlade Švedske usmjerenih na poljoprivredni sektor u BiH. Prethodni projekti pomogli su BiH da poveća prodaju i izvoz pojedinih kultura i prehrambenih proizvoda u okviru poljoprivrednog sektora.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bag
Novi bager na Površinskom kopu Rudnika Kakanj
24.11.2017

Povodom Dana državnosti BiH, na 'Površinskom kopu Vrtlište' u Kaknju je, na prigodnoj svečanosti, pušten u rad novi elektrohidraulični bager čija je zapremina kašike 12,5 metara kubnih.

todo
Sberbanka Ivici i Anti Todoriću blokirala sve račune u Londonu - mediji
24.11.2017

Ivica Todorić, većinski vlasnik Agrokora, ali i članovi njegove obitelji pod sve su većim pritiskom zbog blokada imovine koje su provedene ili su predložene na sudovima ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu.

pivo
USKORO U PRODAJI: Sarajevsko sa grbom FK Željezničara i FK Sarajeva
23.11.2017

Navijači gradskih rivala moći će kupiti Sarajevsko sa grbom FK Željezničara i FK Sarajeva. U prodaji će biti u narednim danima.