Lutrija BiH
farma

"FARMA dan" u Ambasadi Švedske u Sarajevu

13.09.2017
SARAJEVO, 13. sep 2017

Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini sutra će biti domaćin dana FARMA projekta. 

Ambasada Švedske u BiH, zajedno sa USAID-om, finansira provedbu FARMA II projekta - vrijednog 13,5 miliona eura, koji je započet u januaru 2016. godine i trajat će do januara 2021. godine.

Kako je najavljeno, cilj događaja je da se predstave dosadašnji rezultati i naglase neki od ključnih uspjeha u prve dvije godine provođenja projekta.

Do danas, FARMA II projekt pomogao je više od 300 poljoprivrednih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine, a 77 organizacija dobilo je podršku kroz grant sredstva, u ukupnoj vrijednosti od 4,1 miliona KM.

Očekuje se prisustvo 15 poljoprivrednih organizacija iz sektora mljekarstva, peradarstva, proizvodnje voća i povrća, proizvodnje meda, te uzgoja i prerade ljekobilja. Oni će predstaviti svoje proizvode i informisati goste o ključnim rezultatima podrške projekta.

Projekt USAID/Sweden FARMA II je treća generacija projekata USAID-a i Vlade Švedske usmjerenih na poljoprivredni sektor u BiH. Prethodni projekti pomogli su BiH da poveća prodaju i izvoz pojedinih kultura i prehrambenih proizvoda u okviru poljoprivrednog sektora.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ramić
10 miliona KM vrijedan ugovor za Euro-Asfalt u Crnoj Gori
21.09.2017

Danas je u Podgorici potpisan ugovor vrijedan gotovo 10 miliona maraka između Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Podgorica s jedne strane i bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt kao lidera konzorcija u kojem se nalaze još i GIP Konstruktor

car
Općina Stari Grad - Dodijeljena bespovratna sredstva za startup biznise
21.09.2017

Općina Stari Grad će bespovratnim sredstvima za startup biznis, u iznosu od po pet hiljada KM, finansirati tri projekta, odnosno biznis plana.

ad
Addiko Bank-Evropski sud pravde nije razmatrao ništavnost valutne klauzule u CHF
21.09.2017

Informacija o navodnoj presudi Evropskog suda pravde o ništavnosti valutne klauzule u CHF koja je juče plasirana u pojedinim medijima u potpunosti je netačna, saopćeno je iz Addiko Bank.