Lutrija BiH
flo

Uništena četvrtina domova na otočju Florida Keys

13.09.2017
MIAMI, 13. sep 2017

Preliminarne procjene pokazuju da je 25 posto domova na otočju Florida Keys uništeno, a da je 65 posto pretrpjelo značajna oštećenja tokom uragana Irma koji se na ovu regiju obrušio vjetrovima jačine i do 192 kilometra na sat.

- U osnovi, svaka kuća na Keysu je osjetila posljedice - rekao je Brock Long, direktor američke Savezne agencije za elementarne nepogode (FEMA), prenosi AP.

Dok radnici popravljaju jedinu autocestu koja povezuje ove otoke, stanovnicima nekih od otoka koji su najbliži kopnu američke savezne države Floride dozvoljeno je da se vrate.

Iako je skoro čitava Florida bila zahvaćena olujom veličine 645 kilometara, čini se da su Florida Keys, gdje živi oko 70.000 ljudi, najteže pogođeni.

Ovo područje je ostalo bez vode i struje, sve tri bolnice na otočju su zatvorene, a zalihe goriva su bile izuzetno ograničene.

Timovi za traženje i spašavanje traže one kojima je potrebna pomoć i donose zalihe vode i hrane.

Zvaničnici kažu da nemaju podatke o tome koliko ljudi je ignoriralo naredbe za evakuaciju i ostalo na otočju.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

papa 2
Povjesni susret (VIDEO): Sastali se papa Franjo i generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta
21.09.2017

Povijesni susret između poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje i nj.e. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta, dr. Muhameda bin Abdulkerima El-Isa desio se danas u Vatikanu

mi
Sedam migranata nakon potpnuća čamca preživjelo tri dana u moru, 100 nestalih
21.09.2017

Više od 100 imigranata se smatra nestalima nakon što je potonuo čamac na obali Libije, saopćila je mornarica, javlja AFP.

lo
Policija uhapsila šestog osumnjičenog za napad u londonskom metrou
21.09.2017

Tinejdžer je uhapšen u raciji oko ponoći na jugu Londona.