Raiffeisen
flo

Uništena četvrtina domova na otočju Florida Keys

13.09.2017
MIAMI, 13. sep 2017

Preliminarne procjene pokazuju da je 25 posto domova na otočju Florida Keys uništeno, a da je 65 posto pretrpjelo značajna oštećenja tokom uragana Irma koji se na ovu regiju obrušio vjetrovima jačine i do 192 kilometra na sat.

- U osnovi, svaka kuća na Keysu je osjetila posljedice - rekao je Brock Long, direktor američke Savezne agencije za elementarne nepogode (FEMA), prenosi AP.

Dok radnici popravljaju jedinu autocestu koja povezuje ove otoke, stanovnicima nekih od otoka koji su najbliži kopnu američke savezne države Floride dozvoljeno je da se vrate.

Iako je skoro čitava Florida bila zahvaćena olujom veličine 645 kilometara, čini se da su Florida Keys, gdje živi oko 70.000 ljudi, najteže pogođeni.

Ovo područje je ostalo bez vode i struje, sve tri bolnice na otočju su zatvorene, a zalihe goriva su bile izuzetno ograničene.

Timovi za traženje i spašavanje traže one kojima je potrebna pomoć i donose zalihe vode i hrane.

Zvaničnici kažu da nemaju podatke o tome koliko ljudi je ignoriralo naredbe za evakuaciju i ostalo na otočju.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ta
Zrakoplov Turkish Airlinesa prinudno sletio u Beograd, pilotu pozlilo
24.11.2017

Zrakoplov kompanije Turkish Airlines, koji je letio na liniji Istanbul-Frankfurt, prinudno je u petak oko 11 sati sletio u beogradsku zračnu luku "Nikola Tesla" jer je kapetanu pozlio, priopćila je uprava aerodroma.

rabita
Predsjednik Gvineje u Parizu organizirao prijem za Generalnog sekretara Rabita-e
24.11.2017

Uvaženi predsjednik Gvineje - Konakri (Conakry) prof. Alfakonde (Alpha Condé) je upriličio prijem za nj.e. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta (Rabita) , dr. Šejhu Muhammedu Al-Isa u mjestu njegova boravka - francuskoj prijestolnici Parizu

22
Američki borbeni avioni F-22 sudjeluju u manevrima s južnokorejskom vojskom
24.11.2017

Sjedinjene Države će poslati borbene avione F-22 "Raptor" u Južnu Koreju radi sudjelovanja u manevrima s južnokorejskom vojskom, izvještavaju južnokorejski mediji.