Raiffeisen
fna

RAZVIJEN BIOČIP KOJI REPROGRAMIRA STANICE KOŽE

13.09.2017

Biočip kojeg su razvili znanstvenici sa Univerziteta Ohio State može potaknuti transformaciju stanica u bilo koji tip stanice prisutne u organizmu. 

Studija je objavljena u časopisu Nature Nanotechnology, a opisuje kako je razvijen uređaj TNT koji pomoću ovog biočipa može transformirati stanice kože u materijal potreban za „popravak“ oštećenja unutar organizma. 

Također može djelovati i na ponovnu uspostavu funkcije organa, krvnih žila ili živčanih stanica. Prilikom testiranja pokazalo se kako su se nakon tjedan dana u ozlijeđenoj nozi pojavile aktivne žile.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

18
NAJBOLJA FIFA IGRA?
21.11.2017

Prvi utisci o igri FIFA 18 su uglavnom pozitivni, većina kritičara ide dotle da ovo naziva najboljom verzijom igre do sada. Prije svega, zbog realističnosti.

pirat
PIRATSKE STRANICE PRIHODUJU 111 MILIONA DOLARA
21.11.2017

Istraživanje spekuliše o prihodima koje su spomenute piratske stranice navodno izgubile zbog djelovanja antipiratskih organizacija, posebno TAG-a.

ius
IUT: Prepoznatljiv i priznat u međunarodnom obrazovnom prostoru
20.11.2017

Od osnivanja do danas, na fakultetima IUT-a je diplomirao, magistrirao i doktorirao 3.291 student od kojih će mnogi postati poznati i uvaženi stručnjaci. Danas se na Univerzitetu obrazuje oko 3.200 studenata.