Raiffeisen
po

Početak realizacije projekta Reforme poreznog sistema u BiH

13.09.2017
SARAJEVO, 13. sep 2017

Konferencija kojom će biti ozvaničen početak projekta "Reforme poreznog sistema u BiH" bit će održana danas.

Projekt finansira Vlada Švedske putem Švedske razvojne agencije - Sida, a provodi Švedska porezna agencija u saradnji s poreznim organima na svim nivoima BiH.

Glavni cilj projekta je poboljšati kapacitet poreznih uprava i doprinijeti transformaciji za savremenije, pouzdanije i uslužnije porezne uprave u BiH u oblastima: promjena profesionalnog stava, pružanje usluga poreznim obveznicima, upravljanje rizicima za poštivanje poreznih propisa, te prethodno popunjavanje poreznih prijava. 

Vremenski okvir projekta je 3,5 godine - od septembra 2017. do decembra 2020., sa sveukupnom finansijskom podrškom od 5,4 miliona KM.

Na konferenciji će se obratiti ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg, a prezentacije će održati zamjenik generalnog direktora Švedske porezne agencije Lars-Ake Leijkvist i lokalni koordinator za projekt Tommy Carlsson, najavljeno je iz Ambasade Švedske u BiH.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bag
Novi bager na Površinskom kopu Rudnika Kakanj
24.11.2017

Povodom Dana državnosti BiH, na 'Površinskom kopu Vrtlište' u Kaknju je, na prigodnoj svečanosti, pušten u rad novi elektrohidraulični bager čija je zapremina kašike 12,5 metara kubnih.

todo
Sberbanka Ivici i Anti Todoriću blokirala sve račune u Londonu - mediji
24.11.2017

Ivica Todorić, većinski vlasnik Agrokora, ali i članovi njegove obitelji pod sve su većim pritiskom zbog blokada imovine koje su provedene ili su predložene na sudovima ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu.

pivo
USKORO U PRODAJI: Sarajevsko sa grbom FK Željezničara i FK Sarajeva
23.11.2017

Navijači gradskih rivala moći će kupiti Sarajevsko sa grbom FK Željezničara i FK Sarajeva. U prodaji će biti u narednim danima.