Lutrija BiH
po

Početak realizacije projekta Reforme poreznog sistema u BiH

13.09.2017
SARAJEVO, 13. sep 2017

Konferencija kojom će biti ozvaničen početak projekta "Reforme poreznog sistema u BiH" bit će održana danas.

Projekt finansira Vlada Švedske putem Švedske razvojne agencije - Sida, a provodi Švedska porezna agencija u saradnji s poreznim organima na svim nivoima BiH.

Glavni cilj projekta je poboljšati kapacitet poreznih uprava i doprinijeti transformaciji za savremenije, pouzdanije i uslužnije porezne uprave u BiH u oblastima: promjena profesionalnog stava, pružanje usluga poreznim obveznicima, upravljanje rizicima za poštivanje poreznih propisa, te prethodno popunjavanje poreznih prijava. 

Vremenski okvir projekta je 3,5 godine - od septembra 2017. do decembra 2020., sa sveukupnom finansijskom podrškom od 5,4 miliona KM.

Na konferenciji će se obratiti ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg, a prezentacije će održati zamjenik generalnog direktora Švedske porezne agencije Lars-Ake Leijkvist i lokalni koordinator za projekt Tommy Carlsson, najavljeno je iz Ambasade Švedske u BiH.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ramić
10 miliona KM vrijedan ugovor za Euro-Asfalt u Crnoj Gori
21.09.2017

Danas je u Podgorici potpisan ugovor vrijedan gotovo 10 miliona maraka između Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Podgorica s jedne strane i bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt kao lidera konzorcija u kojem se nalaze još i GIP Konstruktor

car
Općina Stari Grad - Dodijeljena bespovratna sredstva za startup biznise
21.09.2017

Općina Stari Grad će bespovratnim sredstvima za startup biznis, u iznosu od po pet hiljada KM, finansirati tri projekta, odnosno biznis plana.

ad
Addiko Bank-Evropski sud pravde nije razmatrao ništavnost valutne klauzule u CHF
21.09.2017

Informacija o navodnoj presudi Evropskog suda pravde o ništavnosti valutne klauzule u CHF koja je juče plasirana u pojedinim medijima u potpunosti je netačna, saopćeno je iz Addiko Bank.