Brinemo za okoliš
po

Početak realizacije projekta Reforme poreznog sistema u BiH

13.09.2017
SARAJEVO, 13. sep 2017

Konferencija kojom će biti ozvaničen početak projekta "Reforme poreznog sistema u BiH" bit će održana danas.

Projekt finansira Vlada Švedske putem Švedske razvojne agencije - Sida, a provodi Švedska porezna agencija u saradnji s poreznim organima na svim nivoima BiH.

Glavni cilj projekta je poboljšati kapacitet poreznih uprava i doprinijeti transformaciji za savremenije, pouzdanije i uslužnije porezne uprave u BiH u oblastima: promjena profesionalnog stava, pružanje usluga poreznim obveznicima, upravljanje rizicima za poštivanje poreznih propisa, te prethodno popunjavanje poreznih prijava. 

Vremenski okvir projekta je 3,5 godine - od septembra 2017. do decembra 2020., sa sveukupnom finansijskom podrškom od 5,4 miliona KM.

Na konferenciji će se obratiti ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg, a prezentacije će održati zamjenik generalnog direktora Švedske porezne agencije Lars-Ake Leijkvist i lokalni koordinator za projekt Tommy Carlsson, najavljeno je iz Ambasade Švedske u BiH.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nov
Novalić: Firme u kojim država ima vlasništvo važan faktor u razvoju ekonomije
22.02.2018

- Ova preduzeća moraju pratiti nove tehnologije i biti pokretač razvoja lanca vrijednosti i snabdijevanja na inovativan način, kako bi bili stavljeni u funkciju razvoja FBiH - rekao je Novalić.

biz
Nove međunarodne firme u Beču ostvarila investicije od 537 miliona eura
22.02.2018

Nakon što je 2016. godine dolaskom 178 stranih firmi na bečko tržište oboren rekord dotadašnjih međunarodnih naseljavanja, ovaj rekord je u 2017. godini povećan na 191 firmu.

tesla
Tesla modelom S nadmašio Mercedes S i BMW serije 7 u Europi
22.02.2018

Teslina luksuzna električna limuzina prestiže svoje njemačke konkurente. Model S prvi put je prošle godine nadmašio BMW-ov vodeći automobil iz serije 7 i Mercedesovu luksuznu klasu S u Europi.

SBF