Raiffeisen
es

Nastavak suđenja u predmetu Sefić i drugi

12.09.2017


SARAJEVO, 12. sep 2017

Nastavak glavnog pretresa u predmetu Sanjin Sefić i drugi zakazan je za sutra u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS).

Naime, novo ročište u ovom predmetu uvršteno je u raspored suđenja KSS-a za 13. septembra.

Optužnica Sanjina Sefića tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč.

Prema tužbenim navodima, Sefić se tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, “golfom 6” krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Optužnicom u ovom predmetu obuhvaćeni su i Sanjinova sestra Sara Sefić, kao i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić.

Sara Sefić, te Alić i Salihović, terete se da su istu noć pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Istovremeno, Nišić se tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara ove godine izručen pravosuđu BiH.

Inače, suđenje u predmetu Sanjin Sefić i drugi počelo je 21. marta, ali je zbog proteka roka dužeg od 30 dana između dva ročišta, 17. jula počelo iznova.

Na posljednjem ročištu 4. septembra ispitano je sedmero svjedoka, te je onda najavljeno da će dokazni postupak u ovom predmetu biti nastavljen 13. septembra.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

7
MUP TK - Sedam osoba uhapšeno zbog prevara
23.11.2017

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevare, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona uhapsili su jutros sedam osoba s područja Tuzle koje su privedene radi kriminalističke obrade.

poli
Policija uhapsila pljačkaše zlatare u Konjicu
23.11.2017

D.Š. i A.K. su lišeni slobode, izvršen je uviđaj, a o svemu je upoznat i nadležni tužilac.

toto
Umro najpoznatiji talijanski mafijaš
17.11.2017

"Capo di tutti capi" sicilijanske mafije Salvatore Toto Riina, koji je u petak umro prirodnom smrću u zatvoru, dan nakon 87. rođendana, bio je brutalni ubojica koji je četvrt stoljeća terorizirao Italiju.