Lutrija BiH
es

Nastavak suđenja u predmetu Sefić i drugi

12.09.2017


SARAJEVO, 12. sep 2017

Nastavak glavnog pretresa u predmetu Sanjin Sefić i drugi zakazan je za sutra u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS).

Naime, novo ročište u ovom predmetu uvršteno je u raspored suđenja KSS-a za 13. septembra.

Optužnica Sanjina Sefića tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč.

Prema tužbenim navodima, Sefić se tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, “golfom 6” krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Optužnicom u ovom predmetu obuhvaćeni su i Sanjinova sestra Sara Sefić, kao i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić.

Sara Sefić, te Alić i Salihović, terete se da su istu noć pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Istovremeno, Nišić se tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara ove godine izručen pravosuđu BiH.

Inače, suđenje u predmetu Sanjin Sefić i drugi počelo je 21. marta, ali je zbog proteka roka dužeg od 30 dana između dva ročišta, 17. jula počelo iznova.

Na posljednjem ročištu 4. septembra ispitano je sedmero svjedoka, te je onda najavljeno da će dokazni postupak u ovom predmetu biti nastavljen 13. septembra.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

po
Policija istražuje okolnosti zapaljenja automobila imama iz Kiseljaka
21.09.2017

U mjestu Duhri, Općina Kiseljak, sinoć je došlo do zapaljenja garaže u kojoj se nalazio automobil, u vlasništvu lokalnog imama Mustafe ef. Pašića.

LISICE
U velikoj akciji MUPRS-a uhapšeno 28 osoba, pretresi na 31 lokaciji
19.09.2017

Operativnu akciju kodnog naziva "Petrićevac", provode pripadnici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet, uz podršku Policijske uprave Banja Luka.

fna
Turskom diplomati ukradene s vozila diplomatske registarske oznake
18.09.2017

Slučaj se desio u sarajevskom naselju Grbavica, a počinitelj još nije poznat.