Brinemo za okoliš
sej

Sejfović osumnjičen za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda

12.09.2017
SARAJEVO, 12. sep 2017

Bjegunac Amel Sejfović koji je u ponedjeljak nakon opsežne policijske potrage uhapšen na području Visokog (selo Buci), a u međuvremenu izručen u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Sarajevo, osumnjičen je za krivično djelo  bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda.

Ovo je Feni potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Azra Bavčić, navodeći da je istraga u vezi s ovim slučajem u toku, te da se protiv Sejfovića, koji je 3. septembra pobjegao iz KPZ-a u Sarajevu, nastavlja postupak u vezi s pljačkom banke 2015. godine (predmet 'Reiffeisen banka').

Podsjećamo, tokom istrage u vezi sa Sejfovićevim bijegom privedeno je  deset osoba, od kojih je četvero u pritvoru, a osumnjičeni su za omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Potragu za Sejfovićem koordiniralo je Tužilaštvo KS-a, a akciju je predvodilo Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) KS, uz asistenciju pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, Federalne uprave policije, MUPZDK-a, MUPSBK-a, Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSABiH).

Sejfović je uhapšen nakon dojave mještanina koji ga je vidio u kanjonu Fojnice dok je izlazio iz mlina u kojem se skrivao.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

krijumčarenje
Crno tržište u BiH: Pištolj 300 do 700, puška 250 do 450 maraka
10.02.2018

Cijene kratkih i dugih cijevi u zemljama zapadne Evrope mnogo su veće nego kod nas • Prema jednom istraživanju UNDP-a, u BiH ima oko 750.000 komada ilegalnog oružja • Puškama porijeklom sa Balkana vrše se teroristički akti širom svijeta • SIPA je u 1

SBF