Raiffeisen
sej

Sejfović osumnjičen za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda

12.09.2017
SARAJEVO, 12. sep 2017

Bjegunac Amel Sejfović koji je u ponedjeljak nakon opsežne policijske potrage uhapšen na području Visokog (selo Buci), a u međuvremenu izručen u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Sarajevo, osumnjičen je za krivično djelo  bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda.

Ovo je Feni potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Azra Bavčić, navodeći da je istraga u vezi s ovim slučajem u toku, te da se protiv Sejfovića, koji je 3. septembra pobjegao iz KPZ-a u Sarajevu, nastavlja postupak u vezi s pljačkom banke 2015. godine (predmet 'Reiffeisen banka').

Podsjećamo, tokom istrage u vezi sa Sejfovićevim bijegom privedeno je  deset osoba, od kojih je četvero u pritvoru, a osumnjičeni su za omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Potragu za Sejfovićem koordiniralo je Tužilaštvo KS-a, a akciju je predvodilo Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) KS, uz asistenciju pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, Federalne uprave policije, MUPZDK-a, MUPSBK-a, Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSABiH).

Sejfović je uhapšen nakon dojave mještanina koji ga je vidio u kanjonu Fojnice dok je izlazio iz mlina u kojem se skrivao.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

7
MUP TK - Sedam osoba uhapšeno zbog prevara
23.11.2017

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevare, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona uhapsili su jutros sedam osoba s područja Tuzle koje su privedene radi kriminalističke obrade.

poli
Policija uhapsila pljačkaše zlatare u Konjicu
23.11.2017

D.Š. i A.K. su lišeni slobode, izvršen je uviđaj, a o svemu je upoznat i nadležni tužilac.

toto
Umro najpoznatiji talijanski mafijaš
17.11.2017

"Capo di tutti capi" sicilijanske mafije Salvatore Toto Riina, koji je u petak umro prirodnom smrću u zatvoru, dan nakon 87. rođendana, bio je brutalni ubojica koji je četvrt stoljeća terorizirao Italiju.