Lutrija BiH
sej

Sejfović osumnjičen za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda

12.09.2017
SARAJEVO, 12. sep 2017

Bjegunac Amel Sejfović koji je u ponedjeljak nakon opsežne policijske potrage uhapšen na području Visokog (selo Buci), a u međuvremenu izručen u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Sarajevo, osumnjičen je za krivično djelo  bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda.

Ovo je Feni potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Azra Bavčić, navodeći da je istraga u vezi s ovim slučajem u toku, te da se protiv Sejfovića, koji je 3. septembra pobjegao iz KPZ-a u Sarajevu, nastavlja postupak u vezi s pljačkom banke 2015. godine (predmet 'Reiffeisen banka').

Podsjećamo, tokom istrage u vezi sa Sejfovićevim bijegom privedeno je  deset osoba, od kojih je četvero u pritvoru, a osumnjičeni su za omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Potragu za Sejfovićem koordiniralo je Tužilaštvo KS-a, a akciju je predvodilo Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) KS, uz asistenciju pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, Federalne uprave policije, MUPZDK-a, MUPSBK-a, Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSABiH).

Sejfović je uhapšen nakon dojave mještanina koji ga je vidio u kanjonu Fojnice dok je izlazio iz mlina u kojem se skrivao.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

po
Policija istražuje okolnosti zapaljenja automobila imama iz Kiseljaka
21.09.2017

U mjestu Duhri, Općina Kiseljak, sinoć je došlo do zapaljenja garaže u kojoj se nalazio automobil, u vlasništvu lokalnog imama Mustafe ef. Pašića.

LISICE
U velikoj akciji MUPRS-a uhapšeno 28 osoba, pretresi na 31 lokaciji
19.09.2017

Operativnu akciju kodnog naziva "Petrićevac", provode pripadnici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet, uz podršku Policijske uprave Banja Luka.

fna
Turskom diplomati ukradene s vozila diplomatske registarske oznake
18.09.2017

Slučaj se desio u sarajevskom naselju Grbavica, a počinitelj još nije poznat.