Brinemo za okoliš
hu

HUAWEI BRŽI OD IPHONEA?

12.09.2017
Huawei je na sajmu IFA u Berlinu predstavio svoj glavni adut u borbi sa Appleom i Samsungom - procesor Kirin 970 koji će biti ključan pokretač njihove vizije vještačke inteligencije. 

Upravo će taj procesor biti dio njihovog sljedećeg modela Mate 10 koji će predstaviti za mjesec dana u Minhenu. Kirin 970 je prva mobilna platforma kompanije Huawei za vještačku inteligenciju i sadrži neutralnu jedinicu za obradu, a sam čip sadrži 5,5 miliona tranzistora na samo jednom kvadratnom centimetru. 

Pokreće ga glavni procesor s osam jezgra, zajedno sa grafičkim procesorom od 12 jezgra. Na testu je tako Kirin 970 procesuirao 2.000 fotografija u minuti, što je bilo brže od bilo kojeg drugog čipa na tržištu. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

start me
JEDNOGLASAN ZAKLJUČAK KONFERENCIJE “START ME UP”: PODUZETNI MLADI LJUDI SU NAJVEĆI POTENCIJAL
21.02.2018

Događaj kojeg su zajedno organizovali BURCH univerzitet i Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) je doveo neka od najzvučnijih regionalnih i globalnih imena u svijetu osnivanja start-upa.

tel
Uskoro aplikacija koja prepoznaje ima li bakterija u hrani
21.02.2018

Nakon već pola sata, mikroskop koji se može dodati bilo kojoj kameri pametnog telefona, pokazuje bakterije na zaslonu.

ce
Kemijska sredstva djeluju poput cigareta, ali samo za žene
19.02.2018

Čišćenje doma je loše za pluća jednako koliko i potrošena kutija cigareta dnevno, zaključak je znanstvenika sa Sveučilišta Bergen u Norveškoj.

SBF