Lutrija BiH
hu

HUAWEI BRŽI OD IPHONEA?

12.09.2017
Huawei je na sajmu IFA u Berlinu predstavio svoj glavni adut u borbi sa Appleom i Samsungom - procesor Kirin 970 koji će biti ključan pokretač njihove vizije vještačke inteligencije. 

Upravo će taj procesor biti dio njihovog sljedećeg modela Mate 10 koji će predstaviti za mjesec dana u Minhenu. Kirin 970 je prva mobilna platforma kompanije Huawei za vještačku inteligenciju i sadrži neutralnu jedinicu za obradu, a sam čip sadrži 5,5 miliona tranzistora na samo jednom kvadratnom centimetru. 

Pokreće ga glavni procesor s osam jezgra, zajedno sa grafičkim procesorom od 12 jezgra. Na testu je tako Kirin 970 procesuirao 2.000 fotografija u minuti, što je bilo brže od bilo kojeg drugog čipa na tržištu. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

de
Autodesk REVIT 2017 obuka u INTERA Tehnološkom Parku
21.09.2017

Zainteresirani se mogu prijaviti na mail prijave@intera.ba.

pl
Znanstvenici: U genima tajna dobrih plesača
21.09.2017

Znanstvenici sa Sveučilišta Sheffield Hallam objašnjavaju kako je u genima tajna zašto neki ljudi imaju smisla za ples, a drugi imaju osjećaj kao da imaju dvije lijeve noge, prenose mediji.

mar
RH: Znanstvenici otkrili glikanske biomarkere koji mogu predvidjeti dijabetes
15.09.2017

Promjene u glikanima javljaju se godinama prije prve pojave simptoma bolesti što omogućava vrlo ranu dijagnostiku i preventivno djelovanje kako bi se razvoj dijabetesa odgodio, ili čak potpuno izbjegao.