Lutrija BiH
net

POSLODAVAC VAM ČITA MAIL?

12.09.2017

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu odlučio je kako poslodavci moraju obavijestiti zaposlenike ukoliko prate njihovu službenu e-mail prepisku i komunikacije. 

Konačna presuda ishod je dugotrajne parnice koju je pokrenuo Bogdan Bărbulescu zbog otkaza kojeg je dobio radi načina na koji je koristio sustav za razmjenu poruka na poslu. 

Tom je rumunjskom inženjeru prije deset godina dat otkaz nakon što mu je poslodavac pokazao ispise njegovog brbljanja s obitelji dok je bio na poslu. 

Europski sud stao je na njegovu stranu, uz obrazloženje kako je poslodavac prekršio Bărbulescuovo pravo na privatnost time što ga nije obavijestio prije no što je počeo nadzirati njegovu komunikaciju. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

de
Autodesk REVIT 2017 obuka u INTERA Tehnološkom Parku
21.09.2017

Zainteresirani se mogu prijaviti na mail prijave@intera.ba.

pl
Znanstvenici: U genima tajna dobrih plesača
21.09.2017

Znanstvenici sa Sveučilišta Sheffield Hallam objašnjavaju kako je u genima tajna zašto neki ljudi imaju smisla za ples, a drugi imaju osjećaj kao da imaju dvije lijeve noge, prenose mediji.

mar
RH: Znanstvenici otkrili glikanske biomarkere koji mogu predvidjeti dijabetes
15.09.2017

Promjene u glikanima javljaju se godinama prije prve pojave simptoma bolesti što omogućava vrlo ranu dijagnostiku i preventivno djelovanje kako bi se razvoj dijabetesa odgodio, ili čak potpuno izbjegao.