Brinemo za okoliš
net

POSLODAVAC VAM ČITA MAIL?

12.09.2017

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu odlučio je kako poslodavci moraju obavijestiti zaposlenike ukoliko prate njihovu službenu e-mail prepisku i komunikacije. 

Konačna presuda ishod je dugotrajne parnice koju je pokrenuo Bogdan Bărbulescu zbog otkaza kojeg je dobio radi načina na koji je koristio sustav za razmjenu poruka na poslu. 

Tom je rumunjskom inženjeru prije deset godina dat otkaz nakon što mu je poslodavac pokazao ispise njegovog brbljanja s obitelji dok je bio na poslu. 

Europski sud stao je na njegovu stranu, uz obrazloženje kako je poslodavac prekršio Bărbulescuovo pravo na privatnost time što ga nije obavijestio prije no što je počeo nadzirati njegovu komunikaciju. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

start me
JEDNOGLASAN ZAKLJUČAK KONFERENCIJE “START ME UP”: PODUZETNI MLADI LJUDI SU NAJVEĆI POTENCIJAL
21.02.2018

Događaj kojeg su zajedno organizovali BURCH univerzitet i Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) je doveo neka od najzvučnijih regionalnih i globalnih imena u svijetu osnivanja start-upa.

tel
Uskoro aplikacija koja prepoznaje ima li bakterija u hrani
21.02.2018

Nakon već pola sata, mikroskop koji se može dodati bilo kojoj kameri pametnog telefona, pokazuje bakterije na zaslonu.

ce
Kemijska sredstva djeluju poput cigareta, ali samo za žene
19.02.2018

Čišćenje doma je loše za pluća jednako koliko i potrošena kutija cigareta dnevno, zaključak je znanstvenika sa Sveučilišta Bergen u Norveškoj.

SBF