Brinemo za okoliš
bic

Sarajlije proslavile 10. praznik biciklizma 'Giro di Sarajevo'

11.09.2017
SARAJEVO, 11. sep 2017

Tradicionalna rekreativna biciklistička vožnja Giro di Sarajevo, održana u nedjelju, još jednom je pokazala opredijeljenost velikog broja građana Sarajeva za život u skladu sa zdravim navikama i sve veći nivo svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom.

Već poznatom rutom dužine 13 km, sa startom na Dobrinji i ciljem na Vilsonovom šetalištu, jučer je vozilo oko 3.000 biciklista, građana, uz jedini uslov da imaju više od 12 godina i da posjeduju bicikl.

Zajednički cilj učesnika, organizatora i partnera bio je promocija ideje vezane za izgradnju profesionalne biciklističke infrastrukture na nivou grada Sarajeva.

Zadovoljstvo učešćem velikog broja biciklista na desetoj vožnji Giro di Sarajevo iskazao je predsjednik udruženja Giro di Sarajevo Nisad Selimović.

- Ova vožnja za nas je veoma značajna jer smo uspjeli napraviti svojevrsni praznik biciklizma u Sarajevu koji se s nestrpljenjem i radošću očekuje svake godine. To je i potvrda svima nama iz organizacije da slijedimo dobar put za ostvarenje osnovnog cilja Udruženja, a to je obezbjeđenje što boljih uvjeta i infrastrukture za sve ljubitelje biciklizma u Sarajevu i BiH - kazao je Selimović.

Nakon dolaska na cilj kod Zemaljskog muzeja, učesnici vožnje su nastavili druženje uz muziku i poklone koje su pripremili organizatori i partneri projekta.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tuk
Tuka i Pezer pobjednici mitinga u Beogradu , Mujezinović drugi
22.02.2018

Na mitingu je učestvovalo 200 takmičara iz 21 zemlje.

gag
Goggia zlatna u spustu, Muzaferija posljednja
21.02.2018

kli
Uspješni nastupi bh. brzoklizača na takmičenju u Sarajevu
20.02.2018

Takmičenje je održano proteklog vikenda u dvorani "Juan Antonio Samaranch" u sarajevskoj Zetri, a poslužilo je kao testno takmičenje za zimsku olimpijadu mladih EYOF 2019.

SBF