Lutrija BiH
bic

Sarajlije proslavile 10. praznik biciklizma 'Giro di Sarajevo'

11.09.2017
SARAJEVO, 11. sep 2017

Tradicionalna rekreativna biciklistička vožnja Giro di Sarajevo, održana u nedjelju, još jednom je pokazala opredijeljenost velikog broja građana Sarajeva za život u skladu sa zdravim navikama i sve veći nivo svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom.

Već poznatom rutom dužine 13 km, sa startom na Dobrinji i ciljem na Vilsonovom šetalištu, jučer je vozilo oko 3.000 biciklista, građana, uz jedini uslov da imaju više od 12 godina i da posjeduju bicikl.

Zajednički cilj učesnika, organizatora i partnera bio je promocija ideje vezane za izgradnju profesionalne biciklističke infrastrukture na nivou grada Sarajeva.

Zadovoljstvo učešćem velikog broja biciklista na desetoj vožnji Giro di Sarajevo iskazao je predsjednik udruženja Giro di Sarajevo Nisad Selimović.

- Ova vožnja za nas je veoma značajna jer smo uspjeli napraviti svojevrsni praznik biciklizma u Sarajevu koji se s nestrpljenjem i radošću očekuje svake godine. To je i potvrda svima nama iz organizacije da slijedimo dobar put za ostvarenje osnovnog cilja Udruženja, a to je obezbjeđenje što boljih uvjeta i infrastrukture za sve ljubitelje biciklizma u Sarajevu i BiH - kazao je Selimović.

Nakon dolaska na cilj kod Zemaljskog muzeja, učesnici vožnje su nastavili druženje uz muziku i poklone koje su pripremili organizatori i partneri projekta.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

f
Džumhur protiv Britanca Broadyja za polufinale ATP turnira u Sankt Peterburgu
21.09.2017

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur igrat će protiv Britanca Liama Broadyja u četvrtfinalu ATP turnira iz serije 250 u ruskom Sankt Peterburgu.

dj
Džumhur danas protiv Lorenzija na startu ATP turniru u St. Petersburgu
18.09.2017

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon jednosedmične pauze danas počinje nastup na milion dolara vrijednom ATP turniru serije 250 u St. Petersburgu.

maraton
11. COCA-COLA SARAJEVO POLUMARATON: Rekordnih 3000 učesnika i učesnica iz 30 zemalja
17.09.2017

Mađar Tamas Nagy (1:12:04) i predstavnica Bosne i Hercegovine, Lucia Kimani, (1:32:38) pobjednici su 11. Coca-cola Sarajevo polumaratona.