Raiffeisen
bic

Sarajlije proslavile 10. praznik biciklizma 'Giro di Sarajevo'

11.09.2017
SARAJEVO, 11. sep 2017

Tradicionalna rekreativna biciklistička vožnja Giro di Sarajevo, održana u nedjelju, još jednom je pokazala opredijeljenost velikog broja građana Sarajeva za život u skladu sa zdravim navikama i sve veći nivo svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom.

Već poznatom rutom dužine 13 km, sa startom na Dobrinji i ciljem na Vilsonovom šetalištu, jučer je vozilo oko 3.000 biciklista, građana, uz jedini uslov da imaju više od 12 godina i da posjeduju bicikl.

Zajednički cilj učesnika, organizatora i partnera bio je promocija ideje vezane za izgradnju profesionalne biciklističke infrastrukture na nivou grada Sarajeva.

Zadovoljstvo učešćem velikog broja biciklista na desetoj vožnji Giro di Sarajevo iskazao je predsjednik udruženja Giro di Sarajevo Nisad Selimović.

- Ova vožnja za nas je veoma značajna jer smo uspjeli napraviti svojevrsni praznik biciklizma u Sarajevu koji se s nestrpljenjem i radošću očekuje svake godine. To je i potvrda svima nama iz organizacije da slijedimo dobar put za ostvarenje osnovnog cilja Udruženja, a to je obezbjeđenje što boljih uvjeta i infrastrukture za sve ljubitelje biciklizma u Sarajevu i BiH - kazao je Selimović.

Nakon dolaska na cilj kod Zemaljskog muzeja, učesnici vožnje su nastavili druženje uz muziku i poklone koje su pripremili organizatori i partneri projekta.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zelj
Prodaja ulaznica za vječiti derbi na Grbavici danas i sutra
24.11.2017

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva u nedjelju će igrati 113. vječiti derbi, a ulaznice za meč koji će biti odigran na stadionu Grbavica, u nedjelju u 13 sati, nalaze se u prodaji još danas i sutra.

fna
Košarkaši BiH danas protiv Rusije
24.11.2017

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv selekcije Rusije igrati prvi meč kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

karate
Najmlađi karatisti BiH osvojili 27 medalja na Balkanskim školskim igrama
16.11.2017

Selektor pionirske reprezentacije u katama Miralem Mandžuka izjavio je da su se naši mladi karatisti borili u 20 finala, što pokazuje koliko je ozbiljan rad naših trenera i klubova.