Brinemo za okoliš
har

Haradinaj i službeno kosovski premijer

11.09.2017
PRIŠTINA, 11.sep 2017

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj službeno je danas preuzeo dužnost predsjednika kosovske vlade od svog prethodnika Ise Mustafe, čelnika Demokratskog saveza Kosova.
       
 Primopredaja dužnosti je izvršena u zgradi vlade.
       
 Prvi sugovornik novog kosovskog premijera, kako je priopćeno iz vlade, bit će američki veleposlanik u Prištini Greg Delawie.
       
 Haradinajeva vlada izabrana je u subotu tijesnom većinom sa 61 glasom, tri mjeseca nakon izvanrednih parlamentarnih izbora održanih 11. lipnja i to samo zahvaljujući zastupnicima Srpske liste, javlja Tanjug.
       
 Nova vlada ima ukupno 21 ministarstvo, od kojih su tri resora pripala Srbima, kao i jedno mjesto potpredsjednika vlade i šest državnih tajnika.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

pol
Policija radi na identifikaciji napadača na Veleposlanstvo SAD-a
22.02.2018

Kako je priopćeno iz Uprave policije MUP-a Crne Gore, dežurnoj službi podgoričke policije, sinoć je oko polnoći, prijavljeno da se u dijelu grada preko Morače, u blizini Sportskog centra, čula eksplozija.

SBF