Raiffeisen
you

GASI SE STRANICA ZA SKIDANJE MUZIKE

11.09.2017
Gasi se najpopularnija internet stranica za skidanje muzike sa YouTube i jedna od posjećenijih internet stranica uopšte - youtube-mp3.org. 

Milioni korisnika dnevno su preko te stranice skidali muziku, ubacivali link videa pjesme koju žele da „skinu“, a stranica bi ga u nekoliko sekundi „konvertovala“ u mp3 format. 

Grupa diskografskih kuća prošle godine odlučila je da se obračuna sa stranicom na sudu. Tužili su je za kršenje autorskih prava te za kršenje Zakona o autorskom pravu u digitalnoj eri, poznatijeg kao DMCA (Digital Millenium Copyright Act). 

Došlo do nagodbe između tužitelja i vlasnika stranice zbog čega ju je on odlučio ugasiti. Njen domen bit će predat RIAA-ju, udruženju diskografskih kuća SAD.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

18
NAJBOLJA FIFA IGRA?
21.11.2017

Prvi utisci o igri FIFA 18 su uglavnom pozitivni, većina kritičara ide dotle da ovo naziva najboljom verzijom igre do sada. Prije svega, zbog realističnosti.

pirat
PIRATSKE STRANICE PRIHODUJU 111 MILIONA DOLARA
21.11.2017

Istraživanje spekuliše o prihodima koje su spomenute piratske stranice navodno izgubile zbog djelovanja antipiratskih organizacija, posebno TAG-a.

ius
IUT: Prepoznatljiv i priznat u međunarodnom obrazovnom prostoru
20.11.2017

Od osnivanja do danas, na fakultetima IUT-a je diplomirao, magistrirao i doktorirao 3.291 student od kojih će mnogi postati poznati i uvaženi stručnjaci. Danas se na Univerzitetu obrazuje oko 3.200 studenata.