Race for Cure
you

GASI SE STRANICA ZA SKIDANJE MUZIKE

11.09.2017
Gasi se najpopularnija internet stranica za skidanje muzike sa YouTube i jedna od posjećenijih internet stranica uopšte - youtube-mp3.org. 

Milioni korisnika dnevno su preko te stranice skidali muziku, ubacivali link videa pjesme koju žele da „skinu“, a stranica bi ga u nekoliko sekundi „konvertovala“ u mp3 format. 

Grupa diskografskih kuća prošle godine odlučila je da se obračuna sa stranicom na sudu. Tužili su je za kršenje autorskih prava te za kršenje Zakona o autorskom pravu u digitalnoj eri, poznatijeg kao DMCA (Digital Millenium Copyright Act). 

Došlo do nagodbe između tužitelja i vlasnika stranice zbog čega ju je on odlučio ugasiti. Njen domen bit će predat RIAA-ju, udruženju diskografskih kuća SAD.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

de
Autodesk REVIT 2017 obuka u INTERA Tehnološkom Parku
21.09.2017

Zainteresirani se mogu prijaviti na mail prijave@intera.ba.

pl
Znanstvenici: U genima tajna dobrih plesača
21.09.2017

Znanstvenici sa Sveučilišta Sheffield Hallam objašnjavaju kako je u genima tajna zašto neki ljudi imaju smisla za ples, a drugi imaju osjećaj kao da imaju dvije lijeve noge, prenose mediji.

mar
RH: Znanstvenici otkrili glikanske biomarkere koji mogu predvidjeti dijabetes
15.09.2017

Promjene u glikanima javljaju se godinama prije prve pojave simptoma bolesti što omogućava vrlo ranu dijagnostiku i preventivno djelovanje kako bi se razvoj dijabetesa odgodio, ili čak potpuno izbjegao.