Brinemo za okoliš
you

GASI SE STRANICA ZA SKIDANJE MUZIKE

11.09.2017
Gasi se najpopularnija internet stranica za skidanje muzike sa YouTube i jedna od posjećenijih internet stranica uopšte - youtube-mp3.org. 

Milioni korisnika dnevno su preko te stranice skidali muziku, ubacivali link videa pjesme koju žele da „skinu“, a stranica bi ga u nekoliko sekundi „konvertovala“ u mp3 format. 

Grupa diskografskih kuća prošle godine odlučila je da se obračuna sa stranicom na sudu. Tužili su je za kršenje autorskih prava te za kršenje Zakona o autorskom pravu u digitalnoj eri, poznatijeg kao DMCA (Digital Millenium Copyright Act). 

Došlo do nagodbe između tužitelja i vlasnika stranice zbog čega ju je on odlučio ugasiti. Njen domen bit će predat RIAA-ju, udruženju diskografskih kuća SAD.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

start me
JEDNOGLASAN ZAKLJUČAK KONFERENCIJE “START ME UP”: PODUZETNI MLADI LJUDI SU NAJVEĆI POTENCIJAL
21.02.2018

Događaj kojeg su zajedno organizovali BURCH univerzitet i Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) je doveo neka od najzvučnijih regionalnih i globalnih imena u svijetu osnivanja start-upa.

tel
Uskoro aplikacija koja prepoznaje ima li bakterija u hrani
21.02.2018

Nakon već pola sata, mikroskop koji se može dodati bilo kojoj kameri pametnog telefona, pokazuje bakterije na zaslonu.

ce
Kemijska sredstva djeluju poput cigareta, ali samo za žene
19.02.2018

Čišćenje doma je loše za pluća jednako koliko i potrošena kutija cigareta dnevno, zaključak je znanstvenika sa Sveučilišta Bergen u Norveškoj.

SBF