Lutrija BiH
eu

EU poziva novu vladu Kosova na suradnju s Beogradom

11.09.2017

BRUXELLES, 11.sep 2017

Glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančić pozdravila je osnivanje vlade na Kosovu koju je pozvala da "u suradnji s Beogradom osigura kvalitativni iskorak" u dijalogu između Beograda i Prištine.
       
 "Pozdravljamo osnivanje vlade na Kosovu. Pozivamo novu vladu da odmah započne rad na primjeni neophodnih reformi u oblasti vladavine prava i ekonomije. Kosovu je potrebno da poboljša svoju konkurentnost, stvori nova radna mjesta i prilike za svoje građane", poručila je Kocijančić, prenosi Tanjug.
       
 Kocijančić je tom prigodom podsjetila kako je neophodno da Kosovo ispuni svoje obveze kako bi napredovalo k viznoj liberalizaciji i razgraničenju s Crnom Gorom.
       
 "Nova vlada mora preuzeti aktivnu ulogu u regiji i raditi zajedno s Beogradom kako bi došlo do kvalitativnog iskoraka u dijalogu između Beograda i Prištine kojim posreduje EU", naglasila je Maja Kocijančić.
       
Ona je zaključila kako je sve spomenuto neophodno kako bi Kosovo nastavilo napredovati na svom europskom putu i ponovila kako Kosovo "nema vremena za gubljenje".


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kol
Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv hrvatske predsjednice
21.09.2017

zg
Plenković: Ulazak Hrvatske u UN bio je generacijski poduhvat
21.09.2017

Proslavi se pridružio i europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn koji je rekao kako je Hrvatska priznata i važna članica međunarodne zajednice.

cerar
Cerar i Plenković za tjedan dana u Zagrebu o arbitraži
20.09.2017

Cerar je istaknuo da je bilateralne susrete sa šefovima delegacija i diplomatima u New Yorku iskoristio za prezentaciju i argumentiranje slovenskih stajališta o arbitraži s Hrvatskom.