Brinemo za okoliš
eu

EU poziva novu vladu Kosova na suradnju s Beogradom

11.09.2017

BRUXELLES, 11.sep 2017

Glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančić pozdravila je osnivanje vlade na Kosovu koju je pozvala da "u suradnji s Beogradom osigura kvalitativni iskorak" u dijalogu između Beograda i Prištine.
       
 "Pozdravljamo osnivanje vlade na Kosovu. Pozivamo novu vladu da odmah započne rad na primjeni neophodnih reformi u oblasti vladavine prava i ekonomije. Kosovu je potrebno da poboljša svoju konkurentnost, stvori nova radna mjesta i prilike za svoje građane", poručila je Kocijančić, prenosi Tanjug.
       
 Kocijančić je tom prigodom podsjetila kako je neophodno da Kosovo ispuni svoje obveze kako bi napredovalo k viznoj liberalizaciji i razgraničenju s Crnom Gorom.
       
 "Nova vlada mora preuzeti aktivnu ulogu u regiji i raditi zajedno s Beogradom kako bi došlo do kvalitativnog iskoraka u dijalogu između Beograda i Prištine kojim posreduje EU", naglasila je Maja Kocijančić.
       
Ona je zaključila kako je sve spomenuto neophodno kako bi Kosovo nastavilo napredovati na svom europskom putu i ponovila kako Kosovo "nema vremena za gubljenje".


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

pol
Policija radi na identifikaciji napadača na Veleposlanstvo SAD-a
22.02.2018

Kako je priopćeno iz Uprave policije MUP-a Crne Gore, dežurnoj službi podgoričke policije, sinoć je oko polnoći, prijavljeno da se u dijelu grada preko Morače, u blizini Sportskog centra, čula eksplozija.

SBF