Raiffeisen
eu

EU poziva novu vladu Kosova na suradnju s Beogradom

11.09.2017

BRUXELLES, 11.sep 2017

Glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančić pozdravila je osnivanje vlade na Kosovu koju je pozvala da "u suradnji s Beogradom osigura kvalitativni iskorak" u dijalogu između Beograda i Prištine.
       
 "Pozdravljamo osnivanje vlade na Kosovu. Pozivamo novu vladu da odmah započne rad na primjeni neophodnih reformi u oblasti vladavine prava i ekonomije. Kosovu je potrebno da poboljša svoju konkurentnost, stvori nova radna mjesta i prilike za svoje građane", poručila je Kocijančić, prenosi Tanjug.
       
 Kocijančić je tom prigodom podsjetila kako je neophodno da Kosovo ispuni svoje obveze kako bi napredovalo k viznoj liberalizaciji i razgraničenju s Crnom Gorom.
       
 "Nova vlada mora preuzeti aktivnu ulogu u regiji i raditi zajedno s Beogradom kako bi došlo do kvalitativnog iskoraka u dijalogu između Beograda i Prištine kojim posreduje EU", naglasila je Maja Kocijančić.
       
Ona je zaključila kako je sve spomenuto neophodno kako bi Kosovo nastavilo napredovati na svom europskom putu i ponovila kako Kosovo "nema vremena za gubljenje".


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pl
Plenković: Hrvatska je izložena hibridnom medijskom djelovanju
24.11.2017

Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju, izjavio je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković uoči početka summita EU-a i šest zemalja Istočnog partnerstva.

zadar
Hrvatska: Sin pokušao zapaliti majku
23.11.2017

Zbog pokušaja ubojstva 28-godišnjak je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

sud
Istraga protiv Todorića i ostalih postala pravomoćna
20.11.2017

Istraga protiv Ivice Todorića i njegovih suosumnjičenika postala je pravomoćna jer je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odbacio žalbe obrane na odluku o pokretanju istrage koju je tužiteljstvo donijelo još 18. listopada.