Race for Cure
auto

Od danas kazne za prekoračenje brzine, otklonjena i posljednja prepreka

07.09.2017
BEOGRAD, 7.sep. 2017

Od danas počinje kažnjavanje vozača koji prekorače srednju dozvoljenu brzinu na auto putu u Srbiji.

U srijedu je, kako prenosi Tanjug, otklonjena i posljednja prepreka za početak primjene novog sustava, a to je potpisivanje Sporazuma između Javnog poduzeća "Putevi Srbije" i MUP-a Srbije, koji će omogućiti prometnoj policiji da koristi podatke s naplatnih rampi.

Podsjeća se da je riječ o sustavu koji mjeri srednju brzinu na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe.

Razlika u vremenu i prijeđenoj kilometraži na auto putu, od kućice do kućice, daje obračun prosječne brzine. Sve naplatne stanice pokrivene su kamerama, povezane optičkim kablom i imaju jedan centralni server.

Sve kućice imaju identično sinhronizirano vrijeme i točno se zna kada je tko ušao na auto put, a kada je izašao sa njega. "Putevi Srbije" će dokumentirati sve prekršaje i prosljeđivati ih policiji. Ubuduće, svi oni koji prema ovoj računici voze brže od 120 kilometara na sat, bit će kažnjeni.

Svrha novog sustava je povećanje sigurnosti prometa.

 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kol
Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv hrvatske predsjednice
21.09.2017

zg
Plenković: Ulazak Hrvatske u UN bio je generacijski poduhvat
21.09.2017

Proslavi se pridružio i europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn koji je rekao kako je Hrvatska priznata i važna članica međunarodne zajednice.

cerar
Cerar i Plenković za tjedan dana u Zagrebu o arbitraži
20.09.2017

Cerar je istaknuo da je bilateralne susrete sa šefovima delegacija i diplomatima u New Yorku iskoristio za prezentaciju i argumentiranje slovenskih stajališta o arbitraži s Hrvatskom.