Raiffeisen
fifa

FIFA zbog sudije ponavlja utakmicu kvalifikacija

07.09.2017

SARAJEVO, 7. sep 2017

Svjetska nogometna federacija (FIFA) odlučila je da će utakmica grupe 'D' afričkih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo između Južnoafričke Republike i Senegala, koju je domaćin prošle godine u novembru dobio 2:1, ponovno biti odigrana.

Razlog odluke je što je glavni sudac utakmice Ganac Joseph Lamptey doživotno suspendiran iz nogometa jer je utjecao na konačni ishod.

Još uvijek nije poznat novi termin utakmice. U Africi su ostala još dva kola do kraja kvalifikacija koja će se odigrati u oktobru, pa postoji mogućnost da se utakmica odigra u novembru.

Nakon četiri kola u grupi  'D', Burkina Faso i Zelenortska Republika imaju po šest bodova, Senegal je s utakmicom manje na pet, a Južnoafrička Republika je posljednja s jednim, prenosi 'Goal'.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zelj
Prodaja ulaznica za vječiti derbi na Grbavici danas i sutra
24.11.2017

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva u nedjelju će igrati 113. vječiti derbi, a ulaznice za meč koji će biti odigran na stadionu Grbavica, u nedjelju u 13 sati, nalaze se u prodaji još danas i sutra.

fna
Košarkaši BiH danas protiv Rusije
24.11.2017

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv selekcije Rusije igrati prvi meč kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

karate
Najmlađi karatisti BiH osvojili 27 medalja na Balkanskim školskim igrama
16.11.2017

Selektor pionirske reprezentacije u katama Miralem Mandžuka izjavio je da su se naši mladi karatisti borili u 20 finala, što pokazuje koliko je ozbiljan rad naših trenera i klubova.