Raiffeisen
alen drljevic

Drljević: Presretan sam zbog nominacije

18.08.2017

Sarajevo, 18. avgust (z.č)

Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine, uz podršku Općine Stari Grad Sarajevo i Fondacije za kinematografiju, izabralo je film "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića za ovogodišnjeg bh. kandidata za nagradu Oscar Američke filmske akademije.

- Presretan sam! Odavno nije bilo toliko domaćih filmova kao ove godine. Imali smo četiri igrana i jedan animirani film. Odlučivao je profesionalni žiri i naravno da sam sretan da je izabran film „Muškarci ne plaču“. Želim ovom prilikom kazati da se iskreno nadam da se neće naredne godine da ne bude nijedan ili samo jedan film koji je u mogućnosti da se kandiduje za Oscara. Nadam se da će kinematografija preživjeti – kaže Drljević za portal startbih.info.


Film je svjetsku premijeru imao ove godine na Internacionalnom filmskom festivalu Karlovy Vary, gdje je osvojio Specijalnu nagradu žirija i Europa Cinemas Label. Uspješno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu u sklopu Takmičarskog programa, a bit će distribuiran u bh. kinima u septembru ove godine.

Kompletan intervju sa Alenom Drljevićem pročitajte u narednom broju magazina Start BiH
.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

frenkie
Frenkie, Kontra i Indigo snimaju u Tokiju
25.09.2017

Proteklog vikenda Frenkie i FmJam ekipa su na svojim društvenim mrežama objavili fotografije iz Shibuye, s jednog od najprometnijih pješačkih prelaza na svijetu

izlozba
Izložba turskog streličarstva u Zemaljskom muzeju
22.09.2017

Izložba u Sarajevu je prva ove vrste koja se organizuje izvan granica Turske.

lj
Nakon 75 godina braka umrli u istom danu, u istoj bolnici
19.09.2017

Mladenci koji su se vjenčali tokom Drugog svjetskog rata, Britanka i Kanađanin, umrli su jučer prirodnom smrću nakon što su proslavili 75 godina braka i to u razmaku od samo nekoliko sati, piše BBC.