Apoteke Sarajevo
žaba

Program 'Kafa sa...' SFF-a ugostio ekipu filma 'Žaba'

15.08.2017

Program "Kafa sa..." Sarajevo Film Festivala ugostio je danas ekipu bosanskohercegovačkog filma "Žaba" u režiji Elmira Jukića, koji je svjetsku premijeru zabilježio sinoć u okviru Open Air programa.

O ovom ostvarenju, koje je već godinama imalo teatarsku formu, govorili su reditelj Elmir Jukić, glumci Moamer Kasumović, Aleksandar Seksan te producent Ademir Kenović.

Premijera je upriličena pred oko 4.000 gledalaca, što je Jukić ocijenio privilegijom.

- Zahtjevno je predstavu koja igra skoro deset godina praviti kao film. To je kao da pokušavate popraviti nešto što je već fantastično - rekao je Jukić, dodavši da je rad na filmu bio zanimljiv ali da ne zna da li bi opet isto ponovio.

"Žaba" je priča o usamljenosti, traumama poratnim i onim drugim, a Alaksandar Seksan je govoreći kako je glumačka ekipa uspjela odigrati povjerene likove rekao da su okolnosti takve da je svako u svojoj okolini imao ljude poput onih iz filma.

Za Moamera Kasumovića razlog za uspjeh filma je ljubav prema glumi. Podvlači da i kada je igrana predstava već više od 260 puta nije im nikad dosadila.

Producent filma Ademir Kenović smatra da je tema kojom se "Žaba" bavi zanimljiva svima u svijetu. Smatra da je to pitanje koje mori veliki dio ljudi, zbog čega misli da je film tešku priču ispričao tako da će ljudi željeti da je pogledaju.

Govoreći o eventualnim nagradama, Kenović je istakao da je doživljaj premijere i  emocije koje su je pratile veći od bilo kakve nagrade.

Glavne role u filmu "Žaba" ostvarili su Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka i Moamer Kasumović.

(Fena)NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

milenijalci
Evo kakve su prehrambene navike „milenijalaca“
11.01.2018

Zbog užurbanog načina života rođeni u periodu 1980-1996, nisu naučili kuhati, jedu sve više gotove hrane, ali jedu voća podjednako kao njihovi predci.

aligator
Fascinantno: Kako su aligatori preživjeli u zaleđenom jezeru?
10.01.2018

Aligatori u Sjevernoj Karolini preživjeli su prošlosedmični nezabilježeni hladni val i niske temperature tako što su vrhom njuške probili led na površini i tako sami sebi omogićili disanje u zamrznutom jezeru.

kino
Najslabija posjeta u američkim kinima u posljednje dvije decenije
09.01.2018

Prošla godina je bila najlošija po broju prodanih kino ulaznica u protekle 22 godine, a kao glavni krivci su označeni Netflix, Amazon i druge streaming platforme.