Apoteke Sarajevo
žaba

Večerašnja premijera: Za"Žabu" se tražila karta više

14.08.2017
 U Ljetnom kinu Raiffeisen, u sklopu Open Air programa, večeras je u 20.30 sati premijera filma “Žaba”, reditelja Elmira Jukića. 

Snimanje filma “Žaba” završeno je krajem prošle godine i adaptacija je istoimene predstave koja se na daskama Kamernog teatra 55 izvodi već deset godina. 

"Film je veoma optimističan i završava svjetlom na kraju tunela. Između bombe i lopte Zeko bira loptu i takav izbor moramo napraviti i u životu. Ja znam šta se dogodilo u ovoj državi, bio sam pripadnik Armije RBiH ali ne želim živjeti u kontekstu i kultu žrtve, nego pobjednika. Nama treba pobjeda u raznim kontekstima (zdravstvu, sportu, kulturi, privredi itd.) i zato moramo početi razmišljati u kontekstu civilizacijskog iskoraka. Ova zemlja i njeni ljudi su stoljećima pokazivali da imaju snagu za to", rekao je za portal Klix.ba glumac  Emir Hadžihafizbegović, glavni protagonista filma.  

Film "Žaba"je izazvao izuzetnu pažnju publike pa su se za njega najviše i tražile festivalske karte. Nastao je u produkciji produkcijske kuće Refresh iz Sarajeva.

Pogledajte trailer.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

milenijalci
Evo kakve su prehrambene navike „milenijalaca“
11.01.2018

Zbog užurbanog načina života rođeni u periodu 1980-1996, nisu naučili kuhati, jedu sve više gotove hrane, ali jedu voća podjednako kao njihovi predci.

aligator
Fascinantno: Kako su aligatori preživjeli u zaleđenom jezeru?
10.01.2018

Aligatori u Sjevernoj Karolini preživjeli su prošlosedmični nezabilježeni hladni val i niske temperature tako što su vrhom njuške probili led na površini i tako sami sebi omogićili disanje u zamrznutom jezeru.

kino
Najslabija posjeta u američkim kinima u posljednje dvije decenije
09.01.2018

Prošla godina je bila najlošija po broju prodanih kino ulaznica u protekle 22 godine, a kao glavni krivci su označeni Netflix, Amazon i druge streaming platforme.