Apoteke Sarajevo
bad copy

Najava: Na Sarajevsko After Film-u slijede koncerti Bed Copy-ija i Skroza

14.08.2017

Utorak, 15. august, na Sarajevsko After Film-u, rezervisan je za hip-hop.

Bad Copy, beogradski hip hop trio, kojeg čine reperi Sky Wikluh, Ajs Nigrutin i Timbe, zabavit će vas pjesmama prepoznatljivim po duhovitim tekstovima i žargonu kojeg koriste. Izdali su četiri  studijska izdanja "Orbod mebej" (1996), "Sve sami hedovi" (2003), "Najgori do sada" (2006) i "Krigle" (2013), na kojima su sarađivali sa poznatim imenima domaće hip hop scene, poput Škaba, Eda Maajke, Bvane i mnogih drugih. Poznati su po hitovima kao što su "Uno Due Tre", "Idemo odma", "Bad Copy žoor", te "Esi mi dobar" i "Ljubav ili pivo".

 

https://www.youtube.com/watch?v=5OVY7MmSSYs

 

Predgrupa su hip-hop clubbing pokret Insani u Membrani, DJ dvojac Kontre i Merakoona iz Sarajeva koji su 2013. počeli djelovati pod ovim imenom kada su prvi put zajedno uradili DJ set.

U srijedu, 16. augusta, Sarajevsko After Film će ugostiti grupu Skroz, koja je nastala u Sarajevu 1996. godine, a čine je Adnan Šaran (vokal, autor, tekstopisac), Dejan Ostojić (bas gitara), Nedžad Mulaomerović (bubnjevi), Elvir Salčinović (gitara) i Nino Škiljić (klavijature). Bh. publici prvi put su se predstavili s pjesmom "Sve sam jači" , a iskorak na regionalno tržište ostvarili su 2005. sa pjesmom "Srušio sam stan".

https://www.youtube.com/watch?v=UfbOLpjjyvo

 

Objavili su tri albuma – Skroz, Savršeni Organizam i Regija te pet samostalnih singlova - Afganistan, Igraj Bosno, Amerikanac, Raj  te Vila. Tokom višegodišnjeg djelovanja održali su mnogo koncerata na prostoru bivše Jugoslavije te uspješno sarađuju sa Dinom Šaranom, Sejom Sexonom, Elvisom J Kurtovichem, Edom Maajkom, Srđanom Todorovićem i Branislavom Trifunovićem. Predgrupa su im sarajevski bend Starbridge, koji je nosioc specifičnog zvuka koji je nastao kao sinergija različitih muzičkih žanrova, pa izvode progresivni rock kroz koji se prožima čak i orijentalni melos. 

Koncerti počinju u 22.00, a karte po cijeni od 5 KM mogu se kupiti na prodajnim mjestima i web stranici kupikartu.ba.

 NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

milenijalci
Evo kakve su prehrambene navike „milenijalaca“
11.01.2018

Zbog užurbanog načina života rođeni u periodu 1980-1996, nisu naučili kuhati, jedu sve više gotove hrane, ali jedu voća podjednako kao njihovi predci.

aligator
Fascinantno: Kako su aligatori preživjeli u zaleđenom jezeru?
10.01.2018

Aligatori u Sjevernoj Karolini preživjeli su prošlosedmični nezabilježeni hladni val i niske temperature tako što su vrhom njuške probili led na površini i tako sami sebi omogićili disanje u zamrznutom jezeru.

kino
Najslabija posjeta u američkim kinima u posljednje dvije decenije
09.01.2018

Prošla godina je bila najlošija po broju prodanih kino ulaznica u protekle 22 godine, a kao glavni krivci su označeni Netflix, Amazon i druge streaming platforme.