Apoteke Sarajevo
andrej plenkovic

Pobjeda susjeda: Plenković priznao da su naknade previsoke

09.08.2017
Zagreb, 09. Avgust (agencije/startbih)

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću naložio da već ove nedelje pronađe rješenje za povećane takse.

"Ministar Tolušić je od mene dobio direktan nalog da u razgovoru s ministrima i službama, u skladu s međunarodnim ugovorima, u najbržem roku nađe rješenje koje će otkloniti problem sa susjednim zemljama u vezi sa povećanim taksama prilikom uvoza voća i povrća i spriječiti bilo kakvu raspravu o trgovinskom ratu između Hrvatske i susjednih zemalja", rekao je Plenković za HRT.

Upitan kad je taj rok, premijer je rekao da očekuje da se rješenje pronađe još ove nedelje, prenosi Hina.

Plenković je dodao da žele da se proizvodnja u Hrvatskoj, posebno poljoprivredna, podstiče različitim mjerama, ali da za to postoje različiti mehanizmi.

Upitan može li se naći zadovoljavajuće rešenje za sve nakon što su Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora dogovorile mjere kojima će uzvratiti na povećane hrvatske takse i strožiju kontrolu pri uvozu, Plenković je rekao: "Sigurno da može".

Dodao je da je ovih dana razgovarao s ministrom poljoprivrede i prošle nedjelje u Podgorici s premijerima susjednih država.

"Ideja Tolušića, kada je donosio taj pravilnik, bila je efikasnija kontrola voća i povrća koje se uvozi, a u ovom trenutku, čini se, da je procena njega i njegovih službi u smislu visine naknada koja se plaća za taj inspekcijski nadzor bila previsoka", rekao je Plenković.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ses
Mehanizam otvara prvi žalbeni proces u predmetu Šešelj
13.12.2017

Pred Mehanizmom za međunarodne krivične tribunale danas će biti raspravljano o žalbi tužilaca na prvostepenu oslobađajuću presudu lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju.

pr
U Zagrebu održana komemoracija Slobodanu Praljku
11.12.2017

Komemoracija Slobodanu Praljku održana je u ponedjeljak u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

kuna
Hrvatska povećala iznos minimalne plaće za 5 posto
07.12.2017