Brinemo za okoliš
dobnig

Karlheinz Dobnigg : Za naše klijente i posjetitelje SFF-a pripremili smo niz zanimljivih sadržaja

05.08.2017

Tokom SFF-a, za registraciju besplatne usluge Raiffeisen bankarstvo na Viberu u paviljonu na Festivalskom trgu klijenti će dobiti ulaznice za Raiffeisen Open Air ili drugi prigodan poklon 
Raiffeisen banka već preko 20 godina podržava Sarajevo Film Festival, događaj koji okuplja veliki broj zvanica iz zemlje, regiona i svijeta. Tim povodom razgovarali smo s g. Karlheinzom Dobniggom, predsjednikom Uprave Raiffeisen banke, koji se između ostalog osvrnuo na pomenutu saradnju ali i aktivnosti na ovogodišnjem SFF-u.

rbb prijem.jpg

Već više od 20 godina pružate podršku Sarajevo Film Festivalu. Možete li se osvrnuti na početak ove saradnje? 
- Sa zadovoljstvom bih istakao da smo posebno vezani za Sarajevo Film Festival s kojim sarađujemo od njegovih samih početaka. Značaj ovog projekta smo prepoznali još prije više od dva desetljeća, a od 2009. godine smo Glavni sponzor Festivala. Međutim, ne radi se samo o sponzorstvu već o istinskom prijateljstvu i lijepoj priči u okviru koje smo zajednički rasli i razvijali se te je SFF postao vodeći Festival ove vrste u regionu a Raiffeisen banka, tokom 25 godina poslovanja na bh tržištu, jedna od vodećih finansijskih institucija s jakom tržišnom pozicijom. Dodatno, spoj bankarstva i umjetnosti je u svijetu već poznat koncept stoga slijedeći našu strategiju održivosti nastojimo podržati one koji obogaćuju nas i zajednicu u kojoj djelujemo. 

Koji je po Vama značaj Sarajevo Film Festivala? 
- Riječ je o projektu koji značajno doprinosi pozitivnom imidžu ove države a koji je odavno izašao izvan njenih granica. Sarajevo Film Festival je jedan od najcjenjenijih filmskih festivala u regiji uzevši u obzir značajnu posjetu Festivalu koja podrazumijeva i impozantan broj predstavnika medija. Stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo, u periodu Festivala, u prilici družiti se s našim klijentima u manje formalnoj atmosferi, te provesti lijepe zajedničke trenutke i uživati u jedinstvenom festivalskom ambijentu. Ujedno, kroz različite vrste promocija imamo priliku klijentima predstaviti novitete iz naše ponude.  Raiffeisen na najatraktivnijoj lokaciji SFF-aKoji proizvod biste izdvojili iz ponude Raiffeisen banke? Koji su to noviteti kojima ste obogatili vaš asortiman usluga?
- Novitet u našoj ponudi je besplatna usluga Raiffeisen bankarstvo na Viberu koja je nastala kao rezultat praćenja trendova digitalizacije te nastojanja da odgovorimo na sofisticirane zahtjeve naših klijenata odnosno da im isporučimo inovativne bankarske proizvode koji će pojednostaviti njihovo poslovanje s Bankom. Time smo prva banka na tržištu koja je klijentima omogućila da u nekoliko koraka mogu poslati novac odabirom osobe iz svog Viber imenika. Putem ove usluge klijenti mogu primiti novac na račun u BiH, izmiriti obaveze po kreditnoj kartici ili vršiti prenos sredstava između kartičnih i a vista računa u Raiffeisen banci, te pregledati stanje i promet pomenutih računa. 

Dodatno, želim istaći da smo tokom ove godine klijentima omogućili da s Bankom mogu komunicirati putem usluge Raiffeisen Viber Chat. 
Da smo na dobrom putu kada su u pitanju digitalni kanali poslovanja sa bankom dodatno potvrđuje i nagrada koju smo dobili od međunarodnog magazina Global Finance za Najbolju digitalnu banku u Bosni i Hercegovini u 2017. godini.
 
Šta je to što kao Glavni sponzor Sarajevo Film Festivala ove godine pripremate za svoje klijente?
- Prije svega s ponosom mogu istaći da najatraktivnija festivalska lokacija, koja nudi jedinstveno iskustvo gledanja filmova na otvorenom, ove godine nosi naziv Raiffeisen Open Air. Dodatno, pripremili smo i druge zanimljive sadržaje. Tako će svi posjetioci Raiffeisen paviljona na Pozorišnom trgu imati priliku detaljnije se upoznati s pomenutom uslugom Bankarstvo na Viberu. Za klijente koji se u paviljonu u periodu od 12. do 17. augusta registruju za ovu uslugu kao poklon smo pripremili određeni broj ulaznica za projekcije u Raiffeisen Open Air kinu ili neki drugi prigodan poklon. Također, jedna od aktivnosti je i tradicionalno druženje koje tokom festivala organizujemo za naše klijente.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

film
Bh. filmski radnici u napetom (političkom) trileru: KO KUPI FILMSKI KAJMAK?
18.03.2018

Institut za intelektualno vlasništvo neočekivano je u aprilu 2016. godine, oduzeo dozvolu za zastupanje autora audiovizuelnih djela Udruženju filmskih radnika BiH (UFRBiH) i dodijelio je Udruzi filmske industrije iz Kiseljaka!?! Uslijedile su žalbe.

84
Društveni aktivizam na “Festivalu 84”
15.03.2018

Pokretanjem novog Festivala 84 na Jahorini, Exit proširuje svoju festivalsku porodicu i čini korak više u povezivanju regiona, što je jedan od glavnih ciljeva od njegovog nastanka.

tambur
Izuzetnim novim videom Damir Imamović najavljuje proljetnu turneju!
22.02.2018

Nakon izuzetno uspješne godine i koncerata širom Evrope, ali i Sjedinjenih Država, Kine, Turske i dr., Damir sa svojim bendom kreće na put već krajem marta i stiže u Amsterdam, Kopenhagen, Tilburg, Aarhus, Aalborg, Odensee, Podgoricu, Tribalj...

Gorenje