Brinemo za okoliš
159

U Srebrenici sutra „Pančićeva regata 2017“

28.07.2017
SREBRENICA, 28. jula 2017

U organizaciji Turističke organizacije Srebrenica sutra počinje tradicionalna, jedanaesta „Pančićeva regata“ .

Kao prethodnih godina tako i ove sadrži bogat sportsko – rekreativni sadržaj. Regata će biti održana na jezeru Perućac na lokalitetu Oštrika.

U izjavu za Fenu v.d. direktora Turističke organizacije  Srebrenica Slaviša Petrović rekao je da „Pančićeva regata“ predstavlja najveći turistički događaj na pordučju općine Srebrenica te da se organizuje sa ciljem promocije rijeke Drine i jezera Perućac.

- Iz godine u godinu ova manifestacja prerasta u najveću manifestaciju na području naše općine i samim tim okpulja najveći broj ljudi. Prema našim procjenama, ove godine treba da bude rekordan broj ljudi, angažovali smo tri velika broda koja će da prime putnike i učesnike regate. Organizovano je takmičenje u skokovima u vodu, plivanje na 80 metara i za sve učesnike koji trimfuju na takmičenjima predviđene su novčane nagrade – istakao je Petrović.

Po njegovim riječima, gosti jedanaeste „Pančićeve regate „ osim iz BiH, dolaze iz regiona, Evropske Unije, Amerike i Australije.

Iz Turističke organizacije žele dobrodošlicu svima, a za sve učesnike je osiguran i  ručak.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tur
Na Sajmu turizma u Beogradu predstavljena turistička ponuda Hercegovine
23.02.2018

Na ovogodišnjem sajmu BiH je predstavljena na zajedničkom štandu, koji uz turističke zajednice iz BiH, okuplja i nekoliko reprezentativnih turističkih agencija iz BiH.

par
Pariz privukao rekordan broj turista u 2017.
23.02.2018

Za Pariz je 2017. godina, kada je riječ o stranim posjetiteljma, bila najbolja u najmanje posljednjih deset godina, javlja agencija Reuters, a prenosi SEEbiz.

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

SBF