Lutrija BiH
cen

Iz budžeta Općine Centar 47.500 KM vjerskim zajednicama

17.07.2017

SARAJEVO, 17. jula 2017

Općina Centar Sarajevo izdvojila je iz svog budžeta 47.500 KM vjerskim zajednicama u BiH za obnovu, sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju vjerskih objekata, te realizaciju programskih aktivnosti i obilježavanje praznika.  

Od ovog iznosa, 13.750 KM dodijeljeno je Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Sarajevo za projekt grijanja i osposobljavanje postojeće instalacije u Muzeju Stare crkve, te za obilježavanje Vaskrsa.

Iznos od 9.250 KM dodijeljen je rimokatoličkom župnom uredu Sveti Josip u Sarajevu za izradu kamenog postamenta, usluge montaže i prevoza kipa Majke Tereze u Sarajevu, te za izdavanje knjige "Mjesto i uloga župe Sveti Josip na Marijin dvoru u vjerskom i kulturnom životu grada Sarajeva", dok je rimokatoličkom župnom uredu Presvetog Srca Isusova dodijeljeno 5.000 KM za uređenje višenamjenske dvorane u sklopu župnog ureda koji se nalazi u podrumskom dijelu i za obilježavanje Uskrsa.

Jevrejskoj opštini Sarajevo dodijeljen je iznos od 7.500 KM za adaptaciju i rekonstrukciju prostorija u sinagogi Jevrejske opštine, te za obilježavanje Pesaha.

Franjevačkom samostanu Sveti Anto donirano je 10.000 KM za adaptaciju kupatila i opremanje prostorija Franjevačkog samostana, dok je Samostanu sestara klanjateljica krvi Kristove u Sarajevu donirano 2.000 KM za uređenje kapelice.

Tim povodom, predstavnici vjerskih zajednica potpisali su sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem protokole o realizaciji navedenih finansijskih sredstava, saopćeno je iz ove općine.

 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sun
U BiH u drugoj polovini dana sunčano
22.09.2017

U Bosni i Hercegovini danas u drugoj polovini dana bit će većinom sunčano.

mil
Mlivo: Život na selu je težak, ali nudi brojne mogućnosti
22.09.2017

Brojni su primjeri ljudi koji su odlučili da napuste rodni kraj i selo te došli u grad gdje, smatraju, postoje bolji uvjeti za život njihovih porodica.

crn
Crnadak s ministrima Turske, Hrvatske i Srbije o regionalnoj saradnji
22.09.2017

Četvrtog dana boravka u New Yorku Crnadak će učestvovati na sastanku ministara inostranih poslova Američko-jadranske povelje (A5), saopćeno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću MIPBiH.