Brinemo za okoliš
eu

EU produžila sankcije Rusiji zbog aneksije Krima

19.06.2017

BRUXELLES, 19. jun - Evropska unija je produžila na godinu dana sankcije Rusiji zbog aneksije ukrajinskog poluotoka Krima 2014. godine.

Ministri vanjskih poslova EU kazali su u saopćenju u ponedjeljak da ovaj blok "ostaje posvećen potpunoj implementaciji svoje politike nepriznavanja" ruskog zauzimanja Krima i grada Sevastopolja, prenosi AP.

Sankcije su produžene do 23. juna 2018. godine, te se odnose na građane EU i kompanije.

Sankcijama se zabranjuje uvoz proizvoda s Krima i iz Sevastopolja, blokiraju sve evropske investicije ili kupovina nekretnina i zabranjuje se zaustavljanje kruzera na tim područjima.

Također je zabranjen izvoz nekih roba i tehnologija koji bi se mogle koristiti za prijevoz, telekomunikacije ili u energetskom sektoru, posebno u istraživanju i iskopavanju nafte, gasa i minerala.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

KONAKOVIĆ
Konaković predstavio logo i grb stranke Narod i pravda
17.03.2018

"Ima atipičan naziv. U svom nazivu nema ni stranka, ni front ni pokret. Ništa od onoga što asocira na postojeće politike i ima samo dvije riječi u imenu - Narod i pravda", poručio je Konaković po izlasku iz prostorija Općine Stari Grad u Sarajevu.

materijhal cik
CIK će predložiti raspodjelu mandata u Domu naroda PFBiH
23.02.2018

Iz HNK sedam delegata - pet Hrvata i dva Srbina, iz Zapadnohercegovačkog samo 4 Hrvata, iz Sarajeva dvanaest delegata - 4 Bošnjaka i 5 Srba i 3 iz reda ostalih, iz Livanjskog dva Hrvata i 4 Srbina...

februarske demonstracije 2014 2
Vlast ignorancijom ubila bunt
07.02.2018

Godišnjica najvećih protesta u BiH od nezavisnosti države - kada će ljudi u BiH shvatiti da su gladni stomaci i bolesna djeca samo gladni stomaci i bolesna djeca i da među njima nema razlike ukoliko su Srbi, Bošnjaci ili Hrvati ili ostali.

Gorenje