eu

EU produžila sankcije Rusiji zbog aneksije Krima

19.06.2017

BRUXELLES, 19. jun - Evropska unija je produžila na godinu dana sankcije Rusiji zbog aneksije ukrajinskog poluotoka Krima 2014. godine.

Ministri vanjskih poslova EU kazali su u saopćenju u ponedjeljak da ovaj blok "ostaje posvećen potpunoj implementaciji svoje politike nepriznavanja" ruskog zauzimanja Krima i grada Sevastopolja, prenosi AP.

Sankcije su produžene do 23. juna 2018. godine, te se odnose na građane EU i kompanije.

Sankcijama se zabranjuje uvoz proizvoda s Krima i iz Sevastopolja, blokiraju sve evropske investicije ili kupovina nekretnina i zabranjuje se zaustavljanje kruzera na tim područjima.

Također je zabranjen izvoz nekih roba i tehnologija koji bi se mogle koristiti za prijevoz, telekomunikacije ili u energetskom sektoru, posebno u istraživanju i iskopavanju nafte, gasa i minerala.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zvizdic
Zvizdić pozdravio Odluku Ustavnog suda BiH
17.08.2017

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić pozdravio je Odluku Ustavnog suda BiH kojom je kao neosnovana odbijena apelacija entiteta Republika Srpska u vezi s vojnim objektom "Veliki Žep" kod Han Pijeska.

vucic
Vučić spreman da prizna nezavisnost Kosova
31.07.2017

Podsjećajući da je bio najmlađi poslanik, nakon toga najmlađi ministar i premijer, a sada najmlađi predsjednik, kazao je da je najbolji čovjek za taj zadatak jer nema više nikakvih ličnih ambicija.

hotel ero
Vlada FBiH prodaje hotel Ero Vladi HNK
28.07.2017

Hotel će biti plaćen oko 10,5 miliona u četiri rate