Raiffeisen
cc

Coca-Colin program podrške mladima u BiH za 200 polaznika

16.06.2017
SARAJEVO, 16. juna 2017

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo predstavila je program osnaživanja mladih u BiH pod nazivom ''Coca-Colina podrška mladima'' kroz koji će na jesen proći 200 polaznika iz sarajevske i banjalučke regije.

Projekt Coca-Colina podrška mladima je nacionalni program kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, koji ove godine pruža priliku polaznicima programa da razvijaju odgovarajuće lične, poslovne vještine i steknu kvalitetne kompetencije za rad na tržištu.

- Nedostatak radnog iskustva i vještina koje se stiču radnim iskustvom prepoznati su kao jedna od prepreka mladima pri pronalasku posla, što nas je motivisalo da kreiramo i pokrenemo posebno dizajniran program kojim ćemo svim polaznicima omogućiti da unaprijede vještine, da razviju samopouzdanje, a time i mogućnost da lakše dođu do zaposlenja - rekao je komercijalni direktor i direktor franšize Coca-Cola HBC B-H Sarajevo Adnan Topić.

Coca-Colina podrška mladima osmišljena je da prepoznaje, razvija, osnažuje i motiviše na uspjeh učesnike čineći ih konkurentnijim na tržištu rada.

Poziv za prijavu je otvoren od 16. juna, putem online prijave (VIDEO).

Zainteresiranim će biti omogućeno da se pored web stranice, na program prijave popunjavanjem formulara u svom zavodu za zapošljavanje, te partnerskim NVO organizacijama.

Projekt je namijenjen mladim ljudima starosne dobi od 18 do 30 godina, s fokusom na nezaposlene i mlade koji su završili školovanje, kojima će program pomoći u stjecanju i unaprjeđenju znanja i vještina i omogućiti im bolje kompetencije za rad na tržištu. Kroz program koji će proći 100 polaznika na području banjalučke i još 100 na području sarajevske regije.

Pokrovitelji i partneri projekta su: Ministarstvo civilnih poslova BiH, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Federalni zavod za zapošljavanje, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, JU Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo, projekat YEP, Univerzitet u Sarajevu, Grad Banja Luka, Preduzetnički centar Networks, Socijalno edukativni centar - SEC, Kali Sara - Romski informativni centar, Životni atelje, saopćeno je iz Coca-Cole. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ro
Direktnu korist od ReLOaD projekta imat će oko 38.000 osoba
18.12.2017

Naveo je da vrijednost ReLOaD projekta iznosi više od četiri miliona eura za BiH, dok vrijednost regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (ReLOaD) iznosi oko 10 miliona eura.

porše
Svečano predstavljen novi, snažniji Porsche Cayenne
16.12.2017

Kompanija Porsche BH, generalni zastupnik brenda Porsche u Bosni i Hercegovini, predstavila je premijerno na bh. sceni novi Porsche Cayenne. Posljednji Cayenne je kompletno sportsko vozilo koje nastupa pod sloganom „Sportscar Together“ i omogućava u

dom
Poslanici PSBiH usvojili set zakona o akcizama, prekinuta sjednica
15.12.2017

Protivnici ovih zakona upozoravali su tokom rasprave o zakonima da ne postoje jasne percepcije o tome na koji način se predviđa ekonomski rast i na osnovu kojih izračuna.