Lutrija BiH
ozaloscena porodica - nps

U Narodno pozorište sa 5 KM čak i u ložu!

09.06.2017
Sarajevo, 09. juna 2017. godine

(s.r.)

Narodno pozorište u Sarajevu nagrađuje publiku kartama od po 5 KM za sve kategorije mjesta za balet „Omer i Merima i“ i komedija „Ožalošćena porodica“.

Balet „Omer i Merima“ u režiji i koreografiji Belme Čečo Bakrač i izvedbu solista i ansambla Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirgovati Aida Jažić biče izveden u u utorak, 13. 6. 2017. u 19:30, a komedija Branislava Nušića “Ožalošćena porodica” u režiji Ahmeda Imamovića u četvrtak, 15. juna u 19:30.

Kratke prikaze predstava moguće je pogledati na linkovima

https://www.youtube.com/watch?v=9TSXTuZaYW8

i

https://www.youtube.com/watch?v=SnwZzdbTJI0


Sjećate se? „Omer i Merima“ je velika i nezaboravna balada o ljubavi dvoje mladih, jedna od najpoznatijih i najljepših bosanskohercegovačkih lirskih pjesama, priča o čežnji, nadi i očekivanju nikada ispunjenog sna, dragulj bh-kulturne baštine i metafora univerzalne i svevremene ljubavi, a na.sceni je oživjela bosanska čaršija s kraja 18. vijeka. „Ožalošćena porodica“ je komedija u kojoj rodbina iščekuje otvaranje testamenta i to čekanje se pretvara u borbu za snove i pravo na život i nasljedstvo za koje svi vjeruju da im pripada – priča o površnosti ‘iskrene’ tuge i nepreglednost ljudske nezajažljivosti sa galerijom lica male pameti koji se takmiče lažima i cinizmom.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nato
NATO ne tjera nikoga da mu se pridruži
18.10.2017

- Kao što važi i za svaku drugu državu, na BiH je da odluči o svojoj budućnosti. NATO ne tjera nikoga da se pridruži Savezu. To je suverena odluka suverenih država - poručuju iz NATO štaba.

do
Dodik: Naš interes nije NATO, od te alijanse nismo imali ništa
18.10.2017

Naš interes pogotovo nije NATO koji se ovdje uključio u pitanje sramotne presude za Han Pijesak - rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

umje
U BiH sutra sunčano uz umjerenu oblačnost
18.10.2017

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme.