ozaloscena porodica - nps

U Narodno pozorište sa 5 KM čak i u ložu!

09.06.2017
Sarajevo, 09. juna 2017. godine

(s.r.)

Narodno pozorište u Sarajevu nagrađuje publiku kartama od po 5 KM za sve kategorije mjesta za balet „Omer i Merima i“ i komedija „Ožalošćena porodica“.

Balet „Omer i Merima“ u režiji i koreografiji Belme Čečo Bakrač i izvedbu solista i ansambla Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirgovati Aida Jažić biče izveden u u utorak, 13. 6. 2017. u 19:30, a komedija Branislava Nušića “Ožalošćena porodica” u režiji Ahmeda Imamovića u četvrtak, 15. juna u 19:30.

Kratke prikaze predstava moguće je pogledati na linkovima

https://www.youtube.com/watch?v=9TSXTuZaYW8

i

https://www.youtube.com/watch?v=SnwZzdbTJI0


Sjećate se? „Omer i Merima“ je velika i nezaboravna balada o ljubavi dvoje mladih, jedna od najpoznatijih i najljepših bosanskohercegovačkih lirskih pjesama, priča o čežnji, nadi i očekivanju nikada ispunjenog sna, dragulj bh-kulturne baštine i metafora univerzalne i svevremene ljubavi, a na.sceni je oživjela bosanska čaršija s kraja 18. vijeka. „Ožalošćena porodica“ je komedija u kojoj rodbina iščekuje otvaranje testamenta i to čekanje se pretvara u borbu za snove i pravo na život i nasljedstvo za koje svi vjeruju da im pripada – priča o površnosti ‘iskrene’ tuge i nepreglednost ljudske nezajažljivosti sa galerijom lica male pameti koji se takmiče lažima i cinizmom.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Izetbegović odao počast šehidima na mezarju Kovači
26.06.2017

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović drugog dana Ramazanskog bajrama, koji se obilježava kao Dan šehida, odao je počast poginulim borcima Armije BiH na mezarju Kovači.

dm
Mektić: Dodik da objasni odakle mu 200.000 eura koje nosi u džepu
26.06.2017

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić pozvao je danas predsjednika RS-a Milorada Dodika da objasni “porijeklo i odakle mu 200.000 eura, koje je prije mjesec dana unio u BiH”.

um
U BiH tokom dana postupno povećanje oblačnosti
26.06.2017

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

No Frost Gorenje