Raiffeisen
ozaloscena porodica - nps

U Narodno pozorište sa 5 KM čak i u ložu!

09.06.2017
Sarajevo, 09. juna 2017. godine

(s.r.)

Narodno pozorište u Sarajevu nagrađuje publiku kartama od po 5 KM za sve kategorije mjesta za balet „Omer i Merima i“ i komedija „Ožalošćena porodica“.

Balet „Omer i Merima“ u režiji i koreografiji Belme Čečo Bakrač i izvedbu solista i ansambla Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirgovati Aida Jažić biče izveden u u utorak, 13. 6. 2017. u 19:30, a komedija Branislava Nušića “Ožalošćena porodica” u režiji Ahmeda Imamovića u četvrtak, 15. juna u 19:30.

Kratke prikaze predstava moguće je pogledati na linkovima

https://www.youtube.com/watch?v=9TSXTuZaYW8

i

https://www.youtube.com/watch?v=SnwZzdbTJI0


Sjećate se? „Omer i Merima“ je velika i nezaboravna balada o ljubavi dvoje mladih, jedna od najpoznatijih i najljepših bosanskohercegovačkih lirskih pjesama, priča o čežnji, nadi i očekivanju nikada ispunjenog sna, dragulj bh-kulturne baštine i metafora univerzalne i svevremene ljubavi, a na.sceni je oživjela bosanska čaršija s kraja 18. vijeka. „Ožalošćena porodica“ je komedija u kojoj rodbina iščekuje otvaranje testamenta i to čekanje se pretvara u borbu za snove i pravo na život i nasljedstvo za koje svi vjeruju da im pripada – priča o površnosti ‘iskrene’ tuge i nepreglednost ljudske nezajažljivosti sa galerijom lica male pameti koji se takmiče lažima i cinizmom.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pro
Završen protest policije u Sarajevu, pregovarački tim niko nije primio
18.12.2017

Istakao je da se i sutra mogu očekivati protesti policije u nešto manjem broju pred zgradom Parlamenta FBiH.

pau
Publika bira novu izložbu u Zemaljskom muzeju BiH
18.12.2017

Izložba "Svijet koji nestaje" ima za cilj ukazati na problem izumiranja živog svijeta na globalnom nivou, ali i u BiH.

sn
U Bosni sutra oblačno sa slabim snijegom,u Hercegovini i jugozapadu Bosne vedro
18.12.2017

U većem dijelu Bosne sutra se prijepodne prognozira oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno vedro.