Apoteke Sarajevo
melania

Banjalučanin napravio skulpturu Melanie Trump

08.06.2017

Elegantna, u bijeloj haljini, prva dama Melania Trump stoji na jednoj strani, tiha i stidljiva, a njen suprug Donald Trump stoji pored nje, sa rukom naslonjenom na rame Vladimira Putina.Nije riječ o državnoj posjeti, niti o sastanku G7. Melanija i njen suprug su najnoviji dodaci vrtnim skulpturama u prirodnoj veličini, koje je s ljubavlju stvorio Stevo Selak, u svom rodnom gradu Banja Luci.

Ovu vijest prenijeli su svjetski mediji, a Selak misli da je njegova statua počast poznatoj ljepoti i eleganciji prve dame.


„Melanie sam napravio u njenim stvarnim mjerama, 90-60-90“ rekao je Selak. „Ljudi kažu da ova skulptura zaista ima njene karakteristike.“

„Stvarna Melanija je elegantna, a moja skulptura od gipsa i željeza teška je oko 300 kilograma“Prvi par SAD-a i ruski predsjednik pridružili su se ostatku statua u porodičnom vrtu, a Selak kaže da je Melanija bila njegov najveći izazov do sada.

„To je bio veliki izazov za mene. Čak sam se konsultovao sa frizerom, da mi pomogne da vjerodostojno prikažem njenu kosu. Melanijin spomenik bio je puno teži za napraviti, jer žene imaju puno više oblina.“ 

 NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pro
Završen protest policije u Sarajevu, pregovarački tim niko nije primio
18.12.2017

Istakao je da se i sutra mogu očekivati protesti policije u nešto manjem broju pred zgradom Parlamenta FBiH.

pau
Publika bira novu izložbu u Zemaljskom muzeju BiH
18.12.2017

Izložba "Svijet koji nestaje" ima za cilj ukazati na problem izumiranja živog svijeta na globalnom nivou, ali i u BiH.

sn
U Bosni sutra oblačno sa slabim snijegom,u Hercegovini i jugozapadu Bosne vedro
18.12.2017

U većem dijelu Bosne sutra se prijepodne prognozira oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno vedro.