melania

Banjalučanin napravio skulpturu Melanie Trump

08.06.2017

Elegantna, u bijeloj haljini, prva dama Melania Trump stoji na jednoj strani, tiha i stidljiva, a njen suprug Donald Trump stoji pored nje, sa rukom naslonjenom na rame Vladimira Putina.Nije riječ o državnoj posjeti, niti o sastanku G7. Melanija i njen suprug su najnoviji dodaci vrtnim skulpturama u prirodnoj veličini, koje je s ljubavlju stvorio Stevo Selak, u svom rodnom gradu Banja Luci.

Ovu vijest prenijeli su svjetski mediji, a Selak misli da je njegova statua počast poznatoj ljepoti i eleganciji prve dame.


„Melanie sam napravio u njenim stvarnim mjerama, 90-60-90“ rekao je Selak. „Ljudi kažu da ova skulptura zaista ima njene karakteristike.“

„Stvarna Melanija je elegantna, a moja skulptura od gipsa i željeza teška je oko 300 kilograma“Prvi par SAD-a i ruski predsjednik pridružili su se ostatku statua u porodičnom vrtu, a Selak kaže da je Melanija bila njegov najveći izazov do sada.

„To je bio veliki izazov za mene. Čak sam se konsultovao sa frizerom, da mi pomogne da vjerodostojno prikažem njenu kosu. Melanijin spomenik bio je puno teži za napraviti, jer žene imaju puno više oblina.“ 

 NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Izetbegović odao počast šehidima na mezarju Kovači
26.06.2017

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović drugog dana Ramazanskog bajrama, koji se obilježava kao Dan šehida, odao je počast poginulim borcima Armije BiH na mezarju Kovači.

dm
Mektić: Dodik da objasni odakle mu 200.000 eura koje nosi u džepu
26.06.2017

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić pozvao je danas predsjednika RS-a Milorada Dodika da objasni “porijeklo i odakle mu 200.000 eura, koje je prije mjesec dana unio u BiH”.

um
U BiH tokom dana postupno povećanje oblačnosti
26.06.2017

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

No Frost Gorenje