Lutrija BiH
melania

Banjalučanin napravio skulpturu Melanie Trump

08.06.2017

Elegantna, u bijeloj haljini, prva dama Melania Trump stoji na jednoj strani, tiha i stidljiva, a njen suprug Donald Trump stoji pored nje, sa rukom naslonjenom na rame Vladimira Putina.Nije riječ o državnoj posjeti, niti o sastanku G7. Melanija i njen suprug su najnoviji dodaci vrtnim skulpturama u prirodnoj veličini, koje je s ljubavlju stvorio Stevo Selak, u svom rodnom gradu Banja Luci.

Ovu vijest prenijeli su svjetski mediji, a Selak misli da je njegova statua počast poznatoj ljepoti i eleganciji prve dame.


„Melanie sam napravio u njenim stvarnim mjerama, 90-60-90“ rekao je Selak. „Ljudi kažu da ova skulptura zaista ima njene karakteristike.“

„Stvarna Melanija je elegantna, a moja skulptura od gipsa i željeza teška je oko 300 kilograma“Prvi par SAD-a i ruski predsjednik pridružili su se ostatku statua u porodičnom vrtu, a Selak kaže da je Melanija bila njegov najveći izazov do sada.

„To je bio veliki izazov za mene. Čak sam se konsultovao sa frizerom, da mi pomogne da vjerodostojno prikažem njenu kosu. Melanijin spomenik bio je puno teži za napraviti, jer žene imaju puno više oblina.“ 

 NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nato
NATO ne tjera nikoga da mu se pridruži
18.10.2017

- Kao što važi i za svaku drugu državu, na BiH je da odluči o svojoj budućnosti. NATO ne tjera nikoga da se pridruži Savezu. To je suverena odluka suverenih država - poručuju iz NATO štaba.

do
Dodik: Naš interes nije NATO, od te alijanse nismo imali ništa
18.10.2017

Naš interes pogotovo nije NATO koji se ovdje uključio u pitanje sramotne presude za Han Pijesak - rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

umje
U BiH sutra sunčano uz umjerenu oblačnost
18.10.2017

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme.