Okoliš
melania

Banjalučanin napravio skulpturu Melanie Trump

08.06.2017

Elegantna, u bijeloj haljini, prva dama Melania Trump stoji na jednoj strani, tiha i stidljiva, a njen suprug Donald Trump stoji pored nje, sa rukom naslonjenom na rame Vladimira Putina.Nije riječ o državnoj posjeti, niti o sastanku G7. Melanija i njen suprug su najnoviji dodaci vrtnim skulpturama u prirodnoj veličini, koje je s ljubavlju stvorio Stevo Selak, u svom rodnom gradu Banja Luci.

Ovu vijest prenijeli su svjetski mediji, a Selak misli da je njegova statua počast poznatoj ljepoti i eleganciji prve dame.


„Melanie sam napravio u njenim stvarnim mjerama, 90-60-90“ rekao je Selak. „Ljudi kažu da ova skulptura zaista ima njene karakteristike.“

„Stvarna Melanija je elegantna, a moja skulptura od gipsa i željeza teška je oko 300 kilograma“Prvi par SAD-a i ruski predsjednik pridružili su se ostatku statua u porodičnom vrtu, a Selak kaže da je Melanija bila njegov najveći izazov do sada.

„To je bio veliki izazov za mene. Čak sam se konsultovao sa frizerom, da mi pomogne da vjerodostojno prikažem njenu kosu. Melanijin spomenik bio je puno teži za napraviti, jer žene imaju puno više oblina.“ 

 NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ob
U BiH sutra pretežno oblačno, lokalno moguća slaba kiša
23.03.2018

Bez padavina na jugu i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne.

zi
Saobraćajni kolaps pokazao nesposobnost i nezainteresiranost vlasti u KS
23.03.2018

Napominju da ovo nije prvi put u ovoj sezoni da je čišćenje i održavanje ulica od snijega bilo neadekvatno i zakašnjelo.

cci
CCI: Izmjene izbornog zakona i za otklanjanje blokada sistema
23.03.2018

Po njegovim riječima, u prošloj godini u PSBiH usvojeno je svega 11 zakona, što je najlošiji rezultat u posljednjih 11 godina, koliko CCI vrši monitoring institucija vlasti u BiH.

Gorenje