Raiffeisen
21

Sutra Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH 'Hotel 21'

19.04.2017
SARAJEVO, 19. april 2017

Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH - Hotel 21, tematskog naziva "Bosna i Hercegovina u globalnoj konkurenciji destinacija" bit će održana sutra u Sarajevu, a otvorit će je ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, najavili su organizatori.

Riječ je o razvojnoj i poslovnoj konferenciji za koju potvrđeno učešće više od 35 panelista, predstavnika institucija, biznisa, investitora, akademske zajednice i domaćih i međunarodnih eksperata, među kojima su i  direktora razvoja za centralnu i istočnu Europu Hilton Worldwidea Adela Cristea, generalnog direktora za područje istočne Europe za grupaciju Accorhotels/Orbis Frank Raula Franka  te profesora Ecola Hoteliere Lausanne Thomasa Scotta Dahla.

"Hotel 21" je projekt koji je nastao iz entuzijazma grupe ljudi i organizacija koji su na različite načine uključeni u turizam i prepoznali su da je sada vrijeme da struka i biznisi kažu kuda može i treba da ide razvoj jedne od najpotencijalnijih industrijskih grana u Bosni i Hercegovini.

Da je pravi trenutak da Bosna i Hercegovina započne svoj uspon u turizmu pokazuje i podrška koju su projektu dala resorna ministarstva oba entiteta, kao i privredne komore i turističke organizacije/zajednice, saopćili su organizatori.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pro
Završen protest policije u Sarajevu, pregovarački tim niko nije primio
18.12.2017

Istakao je da se i sutra mogu očekivati protesti policije u nešto manjem broju pred zgradom Parlamenta FBiH.

pau
Publika bira novu izložbu u Zemaljskom muzeju BiH
18.12.2017

Izložba "Svijet koji nestaje" ima za cilj ukazati na problem izumiranja živog svijeta na globalnom nivou, ali i u BiH.

sn
U Bosni sutra oblačno sa slabim snijegom,u Hercegovini i jugozapadu Bosne vedro
18.12.2017

U većem dijelu Bosne sutra se prijepodne prognozira oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno vedro.