Lutrija BiH
21

Sutra Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH 'Hotel 21'

19.04.2017
SARAJEVO, 19. april 2017

Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH - Hotel 21, tematskog naziva "Bosna i Hercegovina u globalnoj konkurenciji destinacija" bit će održana sutra u Sarajevu, a otvorit će je ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, najavili su organizatori.

Riječ je o razvojnoj i poslovnoj konferenciji za koju potvrđeno učešće više od 35 panelista, predstavnika institucija, biznisa, investitora, akademske zajednice i domaćih i međunarodnih eksperata, među kojima su i  direktora razvoja za centralnu i istočnu Europu Hilton Worldwidea Adela Cristea, generalnog direktora za područje istočne Europe za grupaciju Accorhotels/Orbis Frank Raula Franka  te profesora Ecola Hoteliere Lausanne Thomasa Scotta Dahla.

"Hotel 21" je projekt koji je nastao iz entuzijazma grupe ljudi i organizacija koji su na različite načine uključeni u turizam i prepoznali su da je sada vrijeme da struka i biznisi kažu kuda može i treba da ide razvoj jedne od najpotencijalnijih industrijskih grana u Bosni i Hercegovini.

Da je pravi trenutak da Bosna i Hercegovina započne svoj uspon u turizmu pokazuje i podrška koju su projektu dala resorna ministarstva oba entiteta, kao i privredne komore i turističke organizacije/zajednice, saopćili su organizatori.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nato
NATO ne tjera nikoga da mu se pridruži
18.10.2017

- Kao što važi i za svaku drugu državu, na BiH je da odluči o svojoj budućnosti. NATO ne tjera nikoga da se pridruži Savezu. To je suverena odluka suverenih država - poručuju iz NATO štaba.

do
Dodik: Naš interes nije NATO, od te alijanse nismo imali ništa
18.10.2017

Naš interes pogotovo nije NATO koji se ovdje uključio u pitanje sramotne presude za Han Pijesak - rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

umje
U BiH sutra sunčano uz umjerenu oblačnost
18.10.2017

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme.