Brinemo za okoliš
hotel pino

Pino Nature Hotel na Trebeviću obogatit će turističku ponudu Kantona Sarajevo

08.01.2016

SARAJEVO, 8.01.2016
km.


Novi objekat izgrađen na mjestu nekadašnjeg hotela Prvi šumar zvanično će biti otvoren danas, a svečanom otvaranju će prisustvovati brojne zvanice iz javnog i kulturnog života.

Vlasnik Turističke agencije Relax Tours Tarik Jašarević, koja je investitor izgradnje Pino Nature Hotela, naveo je da hotel raspolaže sa 65 ležaja u vrlo luksuznim sobama i sa dva apartmana, od kojih jedan ima 100 metara kvadratnih.

U Hotelu su i wellness centar, bazeni za odrasle i bebe, igraonica, restoran, te kamin sala i kongresna dvorana.

Domaćini ističu da su sarajevski jedinstveni stil života, bosanska originalanost, toplina, susretljivost i mogućnost raznih tipova rekreacije ono što daje unikatnost ovom hotelu na nadmorskoj visini od 1.070 metara. 

Premijer Konaković je kazao da je riječ o vrhunskom objektu koji će upotpuniti turstičku ponudu Kantona.

- Ovdje su objedinjena dva bitna segmenta koja su prioriteti Kantona Sarajevo i u ovoj godini, a to su turizam i zapošljavanje. Ohrabruje nas činjenica da se ovaki projekti  realizuju, a Kanton Sarajevo će učiniti sve da ih bude i više - kazao je Konaković dodajući da će pažnja biti posvećena razvoju infrastrukture na području zaštićenog pejzaža Trebević.

Priliku za posao u novotvorenom hotelu dobilo je 25 radnika, saopćila je Press služba Kantona Sarajevo.
 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

gg
Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici
22.02.2018

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.

jah
Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini
21.02.2018

Prema riječima izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“ Ive Ivkić, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

SBF